- Buitenwiet test ’24 update #28: laatste update van het jaar!
- Zo kweek je binnen je allerbeste autoflower
- ‘Entourage-effect’ zorgt voor sterkere, langere high dan pure THC!
- Review: wat vinden de Terp Inspectors van de medicinale wiet van Bedrocan?
- 13 duivelse maar oh zo belangrijke dilemma’s voor wietkwekers
- Studie: cannabis allereerste gewas dat mensen teelden!
Bakken met marihuana meel
Verreweg de gemakkelijkste manier om de heerlijkste gerechten met marihuana te maken is door de wiet in meel te verwerken. Je kunt er ook knipafval voor gebruiken, alleen zal je daar uiteraard wat meer van nodig hebben. Eenmaal een hoeveelheid marihuana meel gemaakt, kun je het direct gebruiken om mee te bakken. Een lekkere cake of een vers brood bijvoorbeeld.
Marihuana meel maken
Aangeraden dosering: een halve, tot twee gram per portie
Bereidingstijd: 10 minuten
Zorg ervoor dat de wiet goed droog is en gemakkelijk tussen je vingers te verpulveren is. Doe de wiet in een blender of koffiemolen en maal het tot een fijn poeder. Voor kleine hoeveelheden is een koffiemolen handig, maar voor grotere hoeveelheden kun je wellicht beter de blender gebruiken.
Plaats een zeef op een grote kom, en werk de gemalen wiet, met de achterkant van een houten pollepel door de zeef om hardnekkige brokjes ook klein te krijgen. Wellicht zie je wat fijn stof vrijkomen als je zo aan het werk bent. Dit is kostbaar en potent spul, het is rijk aan THC, dus verlies het niet.
Bewaar het poeder is een luchtdichte container in de koelkast. Je kunt er natuurlijk ook direct mee gaan bakken. Je mengt daarvoor simpelweg de gewenste hoeveelheid door je meel.
(advertentie)