(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

S.T. Oner heeft een grote liefde voor sativa’s. Hij kan er hele boeken over schrijven en dat heeft hij dan ook gedaan. Zijn liefde voor sativa’s is natuurlijk niet uit de lucht komen vallen. Een mooi verhaal over het simpele leven bij een hippieboer, verse buitenlucht en zomerzon.

Het was een oude hippiekweker uit Oregon die mijn liefde voor sativa’s aanwakkerde in de begindagen van mijn blowers bestaan. Hoewel ik sativaplanten voor het eerst ontdekte toen ik voor een marinebioloog werkte in de tropische hitte van Venezuela. Niet lang erna kwam ik terug in Amerika. Ik was nu hongerig en vastbesloten om thuis net zulke geweldige sativa’s te kweken als die ik had ervaren in het land van Angel Falls en Hugo Chavez, moge hij rustte in vrede.

new-sativa-v2-coverToen ik op een mooie lente-ochtend een rit door het platteland van Oregon maakte, raakte ik tijdens een korte stop voor een kopje koffie en een sigaretje, aan de praat met een lokale inwoner. Hij was enorm onder de indruk van de geur van een van mijn laatste topjes van een Zuid Amerikaanse wiet die ik toevallig bij me had. Onder het genot van een bakkie koffie en een gebakje deelden we onze gedachten over de meest exotische wietsoorten die we ooit rookten, tot hij me in vertrouwen nam en me over zijn eigen kweekprojectje vertelde. De tuin in kwestie was niet ver weg en hij besloot uiteindelijk om me er mee naartoe te nemen.

Zijn kleine hobby, zoals hij het zelf noemde, was in feite een tuin die vol stond met drie-en-een-halve meter hoge sativa planten.

Zijn kleine hobby, zoals hij het zelf noemde, was in feite een tuin die vol stond met drie-en-een-halve meter hoge sativa planten. Planten met een potentie en geur zoals ik nog nooit eerder gezien had. De toppen, waarvan de meeste langer waren dan mijn armen, stonden vol in bloei en hadden enorme foxtails (tweede internode bloei, red.). Ze reikten tot hoog in de lucht alsof ze de wolken probeerden te pakken. Ik had genoeg sativa’s gerookt maar had de planten zelf nog nooit gezien. Ik was onder de indruk van de vreemde schoonheid van deze planten. Uiteindelijk heb ik een seizoen lang op de plantage van de man gewerkt. Ik hielp mee met de verzorging van de planten, aangezien de eigenaar ervan worstelde met rugproblemen. Het werken op de plantage leerde me een waardevolle les in het kweken van sativa’s die ik van mijn levensdagen nooit meer zal vergeten. Met de warme zomerzon op mijn rug en de verse buitenlucht van Oregon in mijn longen, beleefde ik de simpelste, maar mooiste dagen van mijn leven.

Uit The Essential Guide to the World’s Finest Marijuana Strains door S.T. Oner. Uitgegeven door Green Candy Press. Te koop bij Amazon.com en Alibongo.co.uk

Zo moet het hobbyproject van de hippieboer er ongeveer uitgezien hebben...

Zo moet het hobbyproject van de hippieboer er ongeveer uitgezien hebben…

(advertentie)