(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zelf je eigen rokertje kweken is superleuk en makkelijk. Bovendien kun je je een hoop geld besparen. Dus de investering van een tentje, een lamp en rest van de spullen die je nodig hebt, haal je er gemakkelijk uit. Je moet alleen even weten wat je wel en wat je niet moet doen…

Do: Als het mogelijk is, probeer dan een voorraadje kweekspullen in te slaan in de winter. Je zult zien dat de meeste tuinbenodigdheden in de winter tot wel 50% goedkoper zijn. Probeer tegelijkertijd ook veel aankopen in de lente te voorkomen, kweekspullen worden in deze tijd van het jaar duur betaald.

CC21-coverDon’t: Gebruik geen water uit je bong of overgebleven koffie om aan je planten te geven. Het zal de groei van de planten niet versnellen en ook wordt de kwaliteit van je wiet er niet beter van.

Do: Check je planten op tekenen van voorbloei voor je de bloei forceert. Voorbloei is een teken dat de plant toe is aan haar bloeifase. Als je de planten inde bloei zet (12 uur licht aan /12 uur licht uit) voordat de voorbloei begint, zal de omschakeling naar de bloeifase langer duren en de topontwikkeling vertragen.

Don’t: Geloof niet alles wat je over kweken hoort. Op de meeste forums moet je door een hoop verkeerde informatie zoeken om goede adviezen te vinden. Dit geldt ook voor de meeste zogenaamde “autoriteiten” op het gebied van kweken.

Do: Verwijder een mannetjesplant direct. Tenzij je hem wil gebruiken om mee te kruisen.

Don’t: Denk niet dat je alles al weet. Lees en leer van alles wat je kunt vinden: kennis is macht.

Do: Lees ook de andere do’s & don’ts die we hebben gepubliceerd. Ze staan hieronder.

 

(advertenties)