(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Eerder heb je hier kunnen lezen hoe je zelf zaden kunt maken en oogsten. Heb je eenmaal goede zaden gemaakt, zul je ze wellicht een keer willen versturen naar vrienden, misschien verkoop ze zelfs wel. Hoe dan ook, ik zal je vertellen hoe je ze het best kunt versturen. Je zaden verpakken voor je ze verhandelt is een verstandig idee; zo voorkom je ook dat anderen er met jouw strains vandoor gaan.

De meeste verpakkingen zijn zo’n 10 bij 5 cm en zijn bedrukt met logo, beschrijving van de soort en natuurlijk de naam van de cannabissoort. Kijk eens rond wat andere zadenbedrijven voor verpakkingen hebben. Gebruik in ieder geval geen ziplock zakjes (wietzakjes), deze zijn veel te makkelijk te openen. Je zal de verpakking moeten dicht sealen.

Hitte seal apparaten zijn relatief goedkoop en een must voor iedere (semi-)professionele zadenproducent die zijn zaden wil distribueren. Wanneer je deze instructies goed volgt, maak je het moeilijker voor frauduleuze kwekers om je verpakking te kopiëren. Het is natuurlijk altijd nog wel mogelijk, maar in ieder geval een stuk moeilijker dan wanneer je de zaden in simpele, met in balpen beschreven wietzakjes verpakt.

Hoeveel zaden je in een verpakking verkoopt, moet je uiteindelijk zelf weten, maar de meeste zadenbedrijven verkopen hun zaden in verpakkingen van 10, 15 en 16 zaden. De voorkeur gaat uit naar verpakken van 16 zaden, om zo de selectie van een goede vrouwelijke plant te garanderen, hoewel de meeste kwekers tegenwoordig werken met verpakkingen van 10 zaden.

(advertentie)