(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Pittige uitspraken van GroenLinks-kamerlid Liesbeth van Tongeren. Zij gaat zaterdag op werkbezoek in het Limburgse Roermond en zal onder meer coffeeshop Skunk bezoeken om er met het personeel praten. Vooruitlopend op dit bezoek maakt ze alvast gehakt van het huidige softdrugsbeleid van het VVD/PvdA kabinet.

“Gemeenten in grensregio’s worden extra hard getroffen door het drugsbeleid van minister Opstelten’’, vindt Van Tongeren. “Dit kabinetsbeleid levert meer problemen op dan het oplost.” Opmerkelijk is dat het Tweedekamerlid onverbloemd pleit voor het weer toelaten van buitenlandse klanten in de coffeeshops in het zuiden. Zoals bekend lijden die ernstig onder de invoering van de wietpas, die buitenlanders weert op basis van het zogenoemde ingezetencriterium. GroenLinks vindt dit discriminatie. Bovendien werkt het simpelweg ook nog eens averechts: de straathandel  neemt toe.

Gemeentelijke wietplantages

Het Kamerlid zal zaterdag ook in gesprek gaan met omwonenden van de coffeeshop. GroenLinks wil dat er wietplantages komen waar met een gemeentelijke vergunning marihuana wordt geteeld. Met deze regulering van de wietteelt wil GroenLinks onveilige situaties met illegale plantages voorkomen en de georganiseerde criminaliteit de wind uit de zeilen nemen.

(advertentie)