(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een groot schandaal in Wijk bij Duurstede. Wethouder en loco-burgemeester Carel van Gelder – van Ivo Opsteltens eigen VVD, jawel! – wordt ervan verdacht de grote man te zijn binnen een flinke wiethandel. Hij bleef aanvankelijk buiten schot toen de kwekerij werd opgerold, maar is nu alsnog verraden door zijn stroman. Die ging piepen omdat hij het beloofde zwijggeld nooit kreeg van Van Gelder.

Dat wiet kweken tot in de hoogste regionen van de maatschappij is doorgedrongen, wordt met deze zaak kraakhelder. De kwekerij werd in 2010 in het centrum van Arnhem opgezet. Ruim een jaar later werd de plantage met dik 800 planten ontmanteld door de politie. De stroman werd gearresteerd, maar hield zoals afgesproken zijn mond over de rol van de VVD-politicus.Maar Van Gelder betaalde niet en uiteindelijk vertelde de verdachte aan de justitie hoe de Arnhemse wietbusiness in elkaar zat. Zijn getuigenis wordt ook nog eens door een tweede getuige bevestigd, dus de wethouder heeft een aardig probleem nu.

Schandaal onthullen

Volgens de inmiddels meewerkende verdachte wilde Van Gelder snel veel geld verdienen met de kwekerij. Omdat hij zijn beloofde zwijggeld niet kreeg dreigt hij tijdens de strafzaak het schandaal te onthullen. Wethouder Van Gelder laat in het AD van vandaag weten dat hij nu niet wil reageren, maar zegt wel dat ie slechts getuige is. “Ik ben getuige in een strafzaak die onder de rechter is. Deze kwestie speelt zich af in de privésfeer en heeft geen betrekking op activiteiten vanuit mijn wethouderschap bij de gemeente Wijk bij Duurstede. Uiteraard heb ik het gemeentebestuur al eerder ingelicht dat deze privékwestie speelt”, meldt het AD.

De katvanger en de andere pratende getuige beweren echter dat juist de wethouder uit Wijk bij Duurstede de grote man was. Hij zou met het plan op de proppen zijn gekomen, de plantage hebben gefinancierd en de organisatie op poten hebben gezet. Wordt binnenkort vervolgd in de rechtszaal. Benieuwd of Van Gelders partijgenoot en VVD-minister van Justitie & Veiligheid Ivo Opstelten steun komt betuigen…

 

 

(advertenties)