(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Bah. Net als we denken dat het in buurland België beter toeven is dan hier in Opsteltens Antarctica, besluit Antwerpen om keihard tegen drugs op te treden. Ook tegen wiet. Sinds september mag je zeggen en schrijven nul (0!) gram marihuana op zak hebben. De eerste veroordelingen zijn er.

Antwerpen is altijd een favoriete bestemming geweest voor Nederlanders op zoek naar vertier. Maar al doende een lekker jointje roken kan je beter niet meer doen. Als inwoner van de havenstad trouwens ook niet, maar dat terzijde. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) besloot in september  dat in zijn stad voortaan een nultolerantie zou gelden voor drugbezit, dus ook voor wie minder dan 3 gram cannabis – wat werd gedoogd –  in haar of zijn bezit heeft.

Iedereen die in de afgelopen maanden betrapt werd op het bezit van drugs, moest een boete betalen. Een minnelijke schikking noemen onze zuiderburen dat eufemistisch. Wie niet betaalde moest voor de rechter verschijnen, ook de doorgaans vreedzame blowers dus. De geldboetes waartoe de weigeraars werden veroordeeld, liegen er niet om: 450 euro voor cannabis en 900 euro voor het hardere spul. Het was de eerste serie veroordelingen sinds de ‘nultolerantie’ werd ingevoerd.

De meeste verdachten hadden hun kat naar de rechtbank gestuurd. Dat is Vlaams voor: kwamen niet opdagen. Hoe dan ook, je bent gewaarschuwd: blowen in Antwerpen is een (te) duur geintje!

(advertenties)