(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het gaat de goede kant op met de normalisering van marihuana. Ook ‘normale’ zakenmensen willen tegenwoordig graag investeren in de cannabisindustrie, zo blijkt. In Amerika loopt het zelfs storm na de recente legalisering in de staat Colorado. In Nederland zien beleggers het ook in toenemende mate zitten om te investeren in wiet.

In de Verenigde Staten schoot de koers van het bedrijf Medbox, dat professionele apparatuur maakt voor de productie van marihuana, met 39 procent omhoog nadat op nieuwjaarsdag het recreatief gebruik van wiet in Colorado werd vrijgegeven. Binnenkort volgt ook de staat Washington nog en deze week maakte New York bekend dat ook daar medicinale cannabis legaal verkrijgbaar wordt. Inmiddels is wiet op doktersrecept al in 21 staten legaal. Beleggers stappen dan ook massaal in de fondsen van andere cannabisbedrijven als GrowLife, Medical Marijuana, Hemp, Tranzbyte, Greengro en Cannabis Science.

Andere wind in Nederland

Uit een peiling onder de lezers van de Financiële Telegraaf deze week, blijkt dat ook dat steeds meer Nederlandse ondernemers best geld willen stoppen in de cannabisindustrie. Ze maken nog wel een voorbehoud over de onduidelijke regelgeving (leest u mee Minister Opstelten en consorten van het PvdA/VVD kabinet?), maar 44 procent zegt het nuttig te vinden geld in de wietbranche te investeren. Zeven procent wacht op duidelijke regels en 15 procent was uit morele gronden faliekant tegen. Die percentages zijn wel eens anders geweest, zeker bij De Telegraaf… Al met al goed nieuws dus voor de voorvechters van legalisering. Times They Are Achangin zong Bob Dylan in de jaren zestig al. Krijgt die ouwe brombeer eindelijk gelijk?

 

(advertenties)