(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het kweken van cannabis is niet heel ingewikkeld. Vroeg of laat zal er in het leven van iedere thuiskweker echter een moment komen waarop je te maken krijgt met gebreken of parasieten. Het is dan de kunst om snel en adequaat in te grijpen, Green Candy legt uit…

Gebreken

Voordat je in paniek en hals over kop, gebreken probeert te corrigeren check je eerst je pH! Heb je je pH nog niet gecontroleerd dan is de kans groot dat een verkeerde pH je probleem is.  Meet hiervoor de pH waarde en de EC waarde van de grond. Neem een glas water en zuur het af tot het een pH-waarde van 7.0 heeft. Doe er een eetlepel van je aarde bij, even roeren en een half uurtje laten staan. Als je dit nu meet krijg je een goed beeld van de waardes in de grond.

Pas de pH waarde van je voedingswater aan om de pH waarde terug in balans te brengen. Doe dit geleidelijk aan. 

CC21-coverWanneer je de pH waarde uitgeloten hebt als het probleem, pas dan steeds één ding tegelijk aan. Dus niet gaan bijvoeden en ook nog eens calcium en magnesium apart bijgeven om een gebrek te corrigeren. Anders weet je achteraf nooit wat het probleem was, of erger, wat het probleem erger maakte!

Parasieten

Zorg ervoor dat parasieten het niet te erg naar hun zin zouden kunnen hebben in je kweekruimte. Dus maak het er zo schoon mogelijk en houd het zo. Dit houdt in dat je wekelijks alles afneemt met een desinfecterend middel en bleekwater. Stilstaand water is de grootste veroorzaker van problemen. Vuil op de grond veeg je zo snel mogelijk op.

Probeer als het kan, te voorkomen dat je planten elkaar aanraken. Dit zorgt ervoor dat beestjes en schimmels zich niet zo snel over de hele ruimte kunnen verspreiden, mocht een plant besmet raken met het een of ander.

Laat je huisdieren nooit in je kweekruimte komen. De kans is groot dat zij insecten via hun vacht dragen die zo in je kweekruimte kunnen komen. Ga ook niet even buiten in je tuin wandelen vlak voor je zelf je kweekruimte betreed. Zo kun je zelf insecten van buiten je binnentuin in brengen. Is een van je planten besmet dan moet je hem wellicht in zijn geheel verwijderen. Beter een plant opgeven zodat je de rest kunt behouden.

Lees ook dit artikel van Bio Bertje waarin hij last had van budrot en kijk wat hij deed om zijn planten te redden. Ook dit artikel gaat over het bestrijden van budrot.

(advertenties)