(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Iedereen die het wereldwijde cannabis-nieuws een beetje volgt, weet dat de ontwikkelingen in Israel razendsnel gaan. In tegenstelling tot Nederland stimuleert Israel innovaties op cannabisgebied namelijk. Twee bedrijven zullen gaan experimenteren met genetisch gemodificeerde ‘superwiet’ waarbij de fotosynthese 100 keer vermenigvuldigd mag worden!

In Israel is het medicinale cannabisbedrijf Cann10 een fusie aangegaan met Epigenetics, een bedrijf dat zich bezighoudt met genetisch gemanipuleerde gewassen. Cann10 EpiGen, zoals de gefuseerde bedrijven samen heten, start al in de komende weken met experimenten met een genetisch gemanipuleerde wietsoort, waarbij 100 x zoveel fotosynthese plaatsvindt. In eerdere tests heeft Epigenetics hetzelfde al gedaan met maïs- en tomatenplanten, waardoor de opbrengsten significant toenamen.

Medicinale cannabis wordt in Israël veelvuldig voorgeschreven door artsen. Foto: ChameleonsEye, Shutterstock

Epigenetica

Epigenetica is een hypermoderne en derde generatie technologie voor plantenveredeling. Het werkt eenvoudig gezegd door verborgen delen van plant-DNA bloot te leggen en selectief genen in werking te zetten. Door samen te gaan als Cann10 EpiGen, hoopt het bedrijf deze hypermoderne technologie in te zetten om een wietplanten te maken die makkelijker te kweken zijn. Cann10 en Epigenetics zullen duizenden dollars investeren in de technologie voor wietplanten. Het doel is om gewilde eigenschappen van de wietplant te versterken en de efficiëntie en kwaliteit te vergroten.

GMO-wiet?

De vraag is alleen of mensen wel zitten te wachten op genetisch aangepaste wietplanten. Misschien is het voor patiënten een voordeel maar op internet wordt door cannabisliefhebbers in ieder geval niet heel enthousiast gereageerd op net nieuws. Het wordt een gif-campagne genoemd, bedoeld om longen kapot te maken. Een ander merkt op dat het jammer genoeg het einde van cannabis betekent. Dat lijkt ons ook weer wat ver gaan maar de vraag is wel legitiem: zit jij bijvoorbeeld zelf op genetisch gemanipuleerde cannabis te wachten? Laat het ons weten via onderstaande poll.

 

Zowel in Israël als Amerika wordt er gewerkt aan genetisch gemodificeerde 'superwiet'. Maar zitten wij daar eigenlijk wel op te wachten?

Bekijk de uitslag

Laden ... Laden ...

Uiteindelijk wil Cann10 EpiGen de innovatie aan cannabisproducenten te verkopen, die daarmee hun productie kunnen vereenvoudigen en verbeteren. Foto: Canna Obscura, Shutterstock

Binnen half jaar eerste testresultaten

De eerste onderzoeken naar wietplanten en epigenetica zullen al in de komende weken starten. En binnen een half jaar hoopt Cann10 EpiGen de eerste testresultaten te kunnen presenteren. De methode wordt momenteel al wereldwijd op verschillende gewassen toegepast. Bij experimenten op maïs- en tomatenplanten werd de fotosynthese van de plant (lichtomzetting door planten in energie om te groeien) met 100 vermenigvuldigd, en de opbrengst aanzienlijk verhoogd.

Uiteindelijk zijn de bedrijven van plan om hun technologie te verkopen aan cannabisproducenten in en buiten Israel, zodat die daarmee hun efficiëntie en productiviteit kunnen verbeteren. Cann10 directeur vat het als volgt samen.
“De fusie met Epigenetics is het resultaat van een constante zoektocht naar de volgende bijzondere innovatie in de cannabisindustrie. We geloven dat deze opzienbarende uitvinding de spelregels van de wereldwijde cannabis industrie zal veranderen.”

(advertenties)