(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hapklare how-to’s om zelf je eigen wiet te kweken en recepten voor de heerlijkste edibles, hasj, concentraten of medicinale wietolie. Je leest ze natuurlijk op RollingStoned, maar sinds vorige maand kun je voor dit soort handige doe-het-zelf (kweek)informatie ook terecht op Mediwietforum.nl

Om antwoord te kunnen geven op de vele vragen die we bij RollingStoned dagelijks binnenkrijgen over alles wat met medicinale cannabis te maken heeft, hebben we onlangs Mediwietsite.nl opgericht. Net als op RollingStoned geven we daar de nodige kweekinformatie, tezamen met al het dagelijkse nieuws en gepubliceerde onderzoeken over medicinale cannabis.

Digitale ontmoetingsplaats

Naast de artikelen die de redactie van Mediwietsite produceert, publiceren we er ook deskundige bijdragen van expertschrijvers als huisarts Rutten, Rinus Beintema van de Suver Nuver cannabis social clubs, biologisch kweker Doede de Jong, mediwietgoeroe Wernard Bruining en kweekverslagen van medicinale-wiet kweker Mitsz van der Kamp. Een hoop kennis dus op Mediwietsite, maar het was ons nog niet genoeg. We wilden van Mediwietsite namelijk ook een digitale ontmoetingsplaats maken voor iedereen die ook maar iets met medicinale cannabis heeft. Of dat nou iemand is met vragen over de behandeling van een aandoening met medicinale cannabis of iemand die meer wil weten over het zelf kweken van (medicinale) wiet. Deze virtuele ontmoetingsplaats is Mediwietforum.nl geworden, en telt na de eerste weken al bijna 350 leden.

Doe het zelf

Naast veel discussies die op Mediwietforum worden gevoerd over de behandeling van diverse aandoeningen met cannabis, is het ook een plaats waar je (anderen) kunt leren over het zelf kweken van wiet of je beste kweekprestaties kunt laten zien in een mooi kweekverslag. Wat dacht je bijvoorbeeld van de scrog van Jack? Hij kweekt één enkele wietplant in Deep Water Culture onder maar liefst 650 Watt aan HPS kweeklicht voor medicinale doeleinden. Zijn plant staan er supermooi bij en dan moet de hele bloeifase nog komen! Volg de kweekverslagen van Jack en andere medicinale wiet kwekers hier in het doe-het-zelf gedeelte op Mediwietsite.nl.

Jacks DWC Caramel kweek onder 650 Watt aan HPS geweld.

Natuurlijk gaat het doe-het-zelf forum niet alleen over het kweken van wiet alleen. Er valt immers veel meer te doe-het-zelven dan kweken alleen. Er zijn twee kweekforums geopend, een voor binnen en een voor buiten kweken, maar je kunt er bijvoorbeeld ook terecht voor informatie van ervaringsdeskundigen op het gebied van het maken van je eigen medicijnen. In van wiet tot medicijn kun je meelezen of zelf een topic starten over de verdere verwerking van medicinale wiet tot bijvoorbeeld wietolie zoals Tjoe deed met zijn verslag van het maken van wietolie met alleen olijfolie als oplosmiddel.

Vragen staat vrij

Natuurlijk is Mediwietforum.nl niet alleen bedoeld als podium voor cannabisliefhebbers die er hun kunsten laten zien. De site is vooral ook bedoeld voor mensen die nog niet alles weten, en met hun vragen niet elders terecht kunnen. Op Mediwietforum staat vragen vrij, een deskundige moderator houdt een oogje in het zeil en zorgt ervoor dat de sfeer laagdrempelig genoeg blijft dat je er met al je vragen terecht kunt. Van ingewikkelde vragen over het zelf kruisen van twee wietsoorten, tot simpeler vragen over het knippen van een oogstrijpe top, je kunt ermee terecht op Mediwietforum.nl.

Mocht je het nog niet gedaan hebben, meld je dan nu aan op Mediwietforum.nl. Het loont echt de moeite want er zijn nog veel meer forums dan het doe-het-zelf forum alleen en je kunt er ook een kant en klare RollingStoned kweekkast mee winnen, compleet met led kweeklamp, afzuiger en alles. We verloten de kast en andere leuke prijzen onder de eerste 10 leden die een forumranking van drie wietblaadjes hebben. Er zijn er al twee met die status dus je moet opschieten. Maar uiteindelijk doe je het natuurlijk niet voor de prijs maar voor de kennis, gedeelde kennis maakt immers wetenschap!

[Openingsfoto: Pop Paul-Catalin, Shutterstock.com]
(advertentie)