(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wietchocola, het is weer eens wat anders dan een spacecake of wietbrownies! Met dit recept maak je zo de allerlekkerste wietchocolaatjes. Wel uit de buurt van kinderen en andere zoetekauwen houden want een stuk van deze chocola (20 gram) bevat één gram wiet. 

IMG_4431Benodigdheden

• 20 gram goede wiet

• 400 gram extra pure chocola (70% cacao of meer)

• Een pannetje

• Glazen schaal

• Koffiemolen of grinder (iets om de wiet mee te malen)

• Chocolade vormpjes (bij de blokker oid)

• fijnmazige keukenzeef

Decarboxyleren

Van een stuk chocolade dat je met dit recept maakt kun je al lekker stoned worden maar als je een doorgewinterde blower bent kun je het makkelijk sterker maken. Vice versa kan een beginnende blower of een patiënt die niet gewend is om veel wiet te gebruiken, er natuurlijk ook minder wiet in doen. Elke keer dat je een nieuw voorraadje wietchocola maakt, doe dan even voorzichtig en neem niet te veel van het eerste stuk. Elke wietsoort is namelijk verschillend.

Om het effect van de wietchocola zo groot mogelijk te maken decarboxyleer je de wiet eerst. Daavoor stop je het gedurende een half uurtje in een voorverwarmde oven van 106 graden. Als je een verdamper gebruikt kun je de wiet die je na het verdampen overhoudt gebruiken om wietchocola van te maken. Dan hoef je het ook niet meer te decarboxyleren, het is immers al eens verhit.

Picture 26_12.img_assist_custom-250x161Chocola smelten

Terwijl de wiet toch even in de oven zit kun je alvast de chocola gaan voorbereiden. Plaats de glazen schaal in een pan met wat pruttelend water. Zorg ervoor dat de schaal alleen heet wordt van de stoom, en niet in het kokende water zelf zit. Een klein laagje water gebruiken dus, zodat het niet in direct contact komt met de schaal. Je hebt namelijk maar een matige hitte nodig. Breek de chocola in stukken en stop ze in de schaal om te laten smelten, probeer het smelten niet te versnellen door de hitte te verhogen, dit zal je wietchocola verpesten.

Laat de wiet even afkoelen als het net uit de oven komt. Het moet nu heel droog en broos aanvoelen. Vermaal het tot een fijn poeder, daarna zeef je het poeder in een fijnmazige keukenzeef zodat alle kleine stukjes zoals steeltjes eruit zijn.

isolated-dark-chocolateMix het poeder goed met de gesmolten chocola en haal de schaal met de mix uit de pan en verdeel het over je vorm. Je kunt een vorm voor ijsblokjes gebruiken als je geen chocoladevorm hebt. Laat eventuele luchtbelletjes ontsnappen door de vorm met de nog warme chocolade mix een paar keer voorzichtig op je aanrecht te laten vallen. Dan laat je de wietchocola in de vorm stollen in de koelkast.

Voor de meeste mensen is één gram wiet best een sterke dosis dus kun je het best een klein stukje nemen, begin bijvoorbeeld met een kwart (5 gram).

 

Veel plezier met deze lekkere wietchocola!

 

(advertenties)