(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Mary Jane Rose verkeert in een spirituele bui, het zal wellicht met de decembermaand van doen hebben. En zoals we van de Spaans-Vlaamse gewend zijn maakt ze ons deelgenoot van wetenswaardigheden omtrent cannabis uit 100% persoonlijke ervaring. Bereid je voor op een spirituele wietreis met ‘een gouden medaille’ aan het einde ervan…

Heilige plant

Er is al veel geschreven en gesproken over cannabis, de voor en de nadelen, de medicinale, cosmetische, seksuele, spirituele en legale aspecten… en elk aspect is gewoon fascinerend (buiten het legale). We gaan een tijdperk in waarin de cannabisplant niet langer zal worden gedemoniseerd, maar eindelijk het verdiende respect krijgt voor wat zij aan de maatschappij te bieden heeft.

Mensen beginnen met een open geest de voordelen die deze plant oplevert voor de mensheid in te zien, en  langzaam komt er meer begrip. Cannabis wordt ook vaak aangeduid als een heilige plant en in veel religies en  in de bijbel word cannabis vernoemd.

Goede vibraties

Het is een  feit dat cannabis je geest verruimt, je bewuster maakt, je smaken verbetert en je het leven in high definition presenteert, maar cannabis maakt ook dat er een vrije stroom van energie tussen de 7 chakra’s vrijkomt. Dit komt door de goede vibraties die cannabis geeft. De chakra’s zijn beter in staat om sub-atomaire deeltjes te absorberen, waardoor een stroom van positieve energie mogelijk zou zijn.

Cannabis kan een van de beste spirituele medicijnen zijn bij een bewuste intentie van groei

Een van de grootste voordelen van cannabisgebruik kan zijn dat het mensen helpt met het loslaten van interne weerstand. In dit opzicht kan cannabis een van de beste spirituele medicijnen zijn bij een bewuste intentie van groei. Het stimuleert de geest om gedachten los te laten die stress teweeg brengen. Pijn en angst kunnen bijvoorbeeld stress triggeren. Cannabis helpt een persoon zó mee te gaan met de flow van het leven dat ervoor gezorgd wordt dat meer van het ware zelf aanwezig kan zijn, zonder de belemmering van angst en  pijn.

Mens sana in corpore sano

Latijnse spreuk die een gezonde geest in een gezond lichaam betekent. Cannabis is het enige medicijn dat dit mogelijk maakt want buiten je lichamelijke gaat het ook je geestelijke kant in balans proberen te krijgen.

Confronterend en pijnlijk evenals zeer bevrijdend kan die spirituele reis zijn, met als enigste doelstelling de balans in jezelf te zoeken en te herstellen. Cannabis is als een lerares en met de juiste intentie kan ze je bewustzijn verruimen.

Cannabis is gewoon the best soul food ever!

In de jaren dat ik cannabis gebruik heb ik al veel puzzelstukjes gevonden die stilaan een groot canvas beginnen te worden, het canvas van mijn leven. Sommige stukjes zijn moeilijker te vinden, die zitten diep in onszelf, vermomd in onze angsten, onzekerheden, frustraties en al de rest. Het gebruik van cannabis en de reis naar bewustwording en zelf-confrontatie is niet altijd fijn.

Bondgenoot cannabis

En het is ook een eenzame weg, die je uiteindelijk de gouden medaille toereikt in de vorm van zelfkennis, zelfvertrouwen, bewustzijnswording en ontwakening. Cannabis heeft mij leren mediteren, stil te staan bij het drukke leven en geleerd om eens dieper kennis met mezelf te laten maken, wat niet altijd zo leuk was.

Als we willen blijven groeien en leren is het erg belangrijk dat we bewust leren kijken naar waar de bron ligt van deze weerstand, zodat we het hierna los kunnen laten en verder kunnen gaan. Cannabis kan hierbij een bijzondere bondgenoot zijn, mits het verantwoord en met respect wordt gebruikt. Cannabis is gewoon the best soul food ever!

Remember gifts of nature are there to be enjoyed not abused 

Mary Jane Rose 

[foto’s: Aleynikov Pavel/Shutterstock]
(advertentie)