(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

We kunnen het hem niet kwalijk nemen, maar Erik houdt nou eenmaal gewoon heel veel van de smaak van een lekker wietje. Geen probleem tot dus ver, maar de vraag is eigenlijk of er ook lekker smakende wietsoorten zijn zonder THC en mét CBD? Muna zocht het voor Erik uit.

Hallo Muna, ik probeer overdag meer CBD te gebruiken, THC bewaar ik dan voor ’s avonds. Nu ben ik wat aan het experimenteren geweest met CBD-olie maar dat geeft niet de voldoening van mijn verdamper. Ook heb ik CBD e-liquid geprobeerd maar dat is me te prikkelend in de keel. Toen heb ik een zak trompetol gekocht maar ook dat smaakt eigenlijk nergens naar. Kortom, ik prefereer een lekker smakend wietje in mijn verdamper! 

Nou zijn de veredelaars natuurlijk al langer bezig met CBD soorten, maar die zijn vaak in combinatie met THC in een 1 op 1 verhouding. Het lijkt mij dat er inmiddels toch ook wel lekkere soortjes moeten zijn met alleen CBD. Ik heb wel gelezen over Charlotte’s web, maar die is niet verkrijgbaar in Nederland. Eigenlijk zoek ik een wietsoort met maximaal 1% THC en verder enkel CBD, maar vooral met een lekkere smaak in de verdamper. En die ik natuurlijk makkelijk zelf kan kweken in mijn kleine kweektentje, kun je mij verder helpen? Groet, Erik

CBD Therapy

High Erik,

Je hebt er een heel verhaal van gemaakt, maar als ik het goed begrijp en even kort samenvat, wil jij volgens mij gewoon de hele dag door kunnen blowen, maar dan zonder de hele dag stoned te zijn. Ik snap dat. CBD-druppels werken wel, maar zijn niet zo lekker als dampen met wiet. CBD e-liquids kunnen inderdaad een beetje scherp in je keel aanvoelen. Kortom, je hebt een probleem en zoekt een wietsoort die je de hele dag door lekker kunt verdampen. En dan liefst in zaadvorm zodat je het zelf kunt kweken.

Je hebt niet heel veel keuze als het om 100% CBD wietsoorten gaat. Kennelijk is het nog best lastig om een soort te maken met een hoog CBD gehalte zonder THC. Misschien dat er in de toekomst meer CBD only wietsoorten komen, maar op het moment zijn er slechts twee van zulke soorten als zaad te koop. CBD Crew heeft een soort ontwikkeld die CBD Therapy heet.

THC fenotypen

Het probleem met het veredelen van CBD wietsoorten, is dat het een lastige eigenschap is om te stabiliseren. Het heeft met de dominantie van de eigenschap te maken, of liever gezegd, het gebrek daaraan. Hierdoor leveren geen van de beide soorten 100% planten met een hoog CBD gehalte zonder dat er THC in de soort zit. Zowel bij CBD Therapy als Dutch Charlottes komen er maar uit een deel van de zaden planten met een hoog CBD percentage en geen THC. De rest van de zaden heeft ofwel een hoog THC percentage en geen CBD, ofwel een 1 op 1 verhouding tussen de beide cannabinoïden.

CBD Therapy

CBD Therapy is CBD Crew’s eerste soort met veel CBD (zo’n 8 procent) en een minimale (0,35%) hoeveelheid THC. Van deze wiet zul je niet stoned worden, de smaak varieert van zoet en fruitig naar aards en truffels. De soort is een indica/sativa hybride en heeft een bloeitijd van 8 tot 9 weken. Met paar groene vingers moet je er wel een aardige oogst vanaf kunnen halen lijkt me. CBD Therapy is via meerdere Nederlandse webwinkels zoals Amsterdam Seed Center te koop.

CBD Therapy heeft zoals gezegd ook afwijkende fenotypen. Ongeveer 50 tot 75 procent van de planten heeft een hoog CBD gehalte en nauwelijks THC, maar 25 tot 50 procent van de planten kunnen ook hogere THC percentages hebben. Een oplossing hiervoor is natuurlijk door een van de CBD fenotypes als moederplant te houden en daar stekken van te nemen. Je komt er snel genoeg achter welke planten alleen CBD hebben en waar ook THC in zit.

[Openingsfoto:Yarygin, Shutterstock.com]
Delen via
Lekker bezig!
(advertenties)