(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Optimisten zijn gelukkiger, vrolijker en dus ook gezonder. Depressieve mensen zijn bijna altijd pessimisten. Aldus onze Vlaamse mediwiet voorvechtster Eef de Bruyne. Zij vertelt zoals gebruikelijk over het wel en wee van haar eigen leven en de rol van canabis daarin. Ofwel: ‘Het is zo fokking belangrijk dat we onszelf goed soigneren’.

Massage van kokos-cannabisolie

Tournée minerale start op 1 feb, het staat voor een maand zonder alcohol. Voor mij geen probleem maar voor sommigen is dit een serieuze uitdaging. En hoe moet dat dan zou je zeggen, iemand versieren zonder drank? Wordt februari dan niet de kilste maand van het jaar, want het is algemeen geweten dat wij vrouwen net iets makkelijker aan de haak te slaan zijn wanneer we een paar wijntjes binnen hebben.

Dat cannabis ook helpt om de passie op te wekken is nog niet zo gekend. Met een lichte cannabissoort ga je meer succes boeken dan met een superstraffe soort want dat werkt eerder contraproductief. Geef je liefje bij wijze van voorspel een massage van kokos-cannabisolie zodat ze in de zevende hemel zweeft. Geen wijntje kan hier tegenop! En een lekker potje vrijen – of sporten, dat ook – helpt serieus tegen de winterblues!

Ontspannen en genieten

Het is zo fokking belangrijk dat we onszelf goed soigneren, vooral tijdens de koudste periode van het jaar. Het immuunsysteem is zo gevoelig als een vrouw die haar regels heeft, niks kan ze verdragen. Voel ik me een beetje down of gestresseerd dan weet ik al dat er consequenties volgen op gezondheidsvlak. Ontspannen en genieten, daar neem ik nu heel bewust tijd voor. Ik ben zelfs beginnen mediteren omdat het echt wel helpt om de dag goed door te komen. En een tikkeltje high zijn bemoeilijkt het mediteren niet, integendeel. Vriendin en collega-columniste Mary Jane Rose wijdde er onlangs een hele column aan, en gelijk heeft ze.

Optimisme werkt

Wat ook helpt om je beter in je vel te voelen is optimistisch in het leven staan. Optimisten zijn gelukkiger, vrolijker en dus ook gezonder. Depressieve mensen zijn bijna altijd pessimisten. De vraag is of hun pessimisme hun depressief maakt of dat ze pessimistisch zijn omdat ze zich depri voelen. Ik gok op het eerste. Maar er is goed nieuws: optimistisch zijn kan je leren! Het begint al vanaf het moment dat je wakker wordt. Let er maar eens op, als je tegen jezelf zegt (jaja, tegen jezelf praten is zo zot nog niet) dat het vandaag een te gekke dag wordt, wel, dan wordt dat gewoon zo! Je gedachten maken je leven. Het is net als magie. En het leven is toch veel te kort om in een negatieve spiraal te blijven hangen?

Een afkickcentrum in Los Angeles, High Sobriety genaamd, laat sinds kort het gebruik van cannabis toe, daar kunnen De Sleutel & co nog een puntje aan zuigen!

Wat ook helpt is wandelen of fietsen in de zon, dansen, vrienden zien, lachen, een feel-good filmpje meepikken. Zo ging ik een week of twee geleden naar de première van ‘A street cat named Bob’. Zalige film! Het verhaal is waargebeurd en speelt zich af in Londen.

Straatkat Bob wandelt op een dag heel toevallig het leven van James Bowen binnen, een dakloze heroïneverslaafde. De kat en James worden onafscheidelijk, Bob gaat zelfs mee met de bus wanneer James met zijn gitaar op straat geld probeert te verdienen. De mensen zijn zo vertederd door de rosse kat dat er gouden tijden aanbreken voor het duo.

Misvattingen over cannabis

Cannabis is goed voor het lichaam, want minder stress en dus ook een betere bloeddruk en minder hart en vaatziekten wellicht… [foto: Shidlovski/Shutterstock]

Het enige jammere aan de film is dat er misvattingen over cannabis in zitten. In een bepaalde scène, de scène waarin James daklozenkranten ophaalt om te verkopen, zegt zijn werkgeefster dat cannabis een gatewaydrug is. De tweede misvatting komt van de sociale assistente van James die zegt dat hij niet clean is wanneer hij nog cannabis rookt. Twee misvattingen dus. Want van heroïne afkicken terwijl je wel nog cannabis rookt maakt het afkicken juist draaglijker. Een afkickcentrum in Los Angeles, High Sobriety genaamd, laat sinds kort het gebruik van cannabis toe, daar kunnen De Sleutel & co nog een puntje aan zuigen!

Porsche verloten

De première van de film was een benefietvoorstelling. Alle (!!) inkomsten gingen naar een vereniging die zich inzet voor straatkatten. Soms verschiet ik er van hoe vrijgevig mensen wel niet kunnen zijn. Zo ken ik ook twee broers die een Porsche verloten. De opbrengst gaat naar de behandeling van Erwin die lijdt aan MS. Hij wil een behandeling ondergaan die nog niet erkend is in België en bijgevolg heel duur is, op basis van stamcellen en chemotherapie. Iedereen kan een lotje kopen voor 25 euro, midden februari weten we wie de Porsche 356 de zijne mag noemen.

Campagne voor het groene doel

Op kerstdag kwamen er bij mij op het werk (opvang op zondag voor dak-en thuisloze gezinnen) ook twee weldoeners. Verkleed als Kerstman en zijn bevallige assistente deelden ze geschenkjes en snoep uit aan de kinderen en vertrokken daarna weer in hun sportieve BMW.

In het cannabisverhaal zouden we ook wel een weldoener kunnen gebruiken. Stel je voor, iemand die zijn miljoenen wil inzetten om campagne te voeren voor het groene doel. Alles is nog mogelijk, het kan alleen maar beter! Lang leve optimisme!

[illustraties: Aleynikov Pavel/Shutterstock]
(advertenties)