(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

‘Iedereen van de crew heeft de vakantie wel verdiend. Het zal raar en waarschijnlijk ook moeilijk worden om niet aan Trekt Uw Plant te hoeven/kunnen/moeten denken. Maar we gaan ons best doen’, aldus Revel E. van cannabis social club Trekt Uw Plant. Een vakantiegroet uit het Vlaamse wietland!

Trekt Uw Plant

We mogen het nu ook met een gerust hart even loslaten, want de meeste dingen zijn in orde en afgerond. De statuten zijn veranderd en het Klima-verhaal heeft voorlopig geen nieuwe leden van TUP genoteerd. Wij vermoeden dat de “agenten” in de zomerperiode ook op vakantie gaan en de huisbezoeken tot in september uitgesteld worden. Een kleine pauze dus.

shutterstock_337657616

Vakantie en het TUP-schip ligt op koers… [illustratie: 1001holiday/Shutterstock

Aan de leden kunnen we weer de normale hoeveelheid cannabis geven en de kans is groot dat we in september terug nieuwe leden aannemen, sneller dan verwacht. Een mooie afsluiter van het werkjaar. Er zit ook nog heel wat media in de pijplijn, onder andere krant, radio en televisie… spannend allemaal, maar dat is voor in augustus, eerst weer op krachten komen.

Rituelen

Het begint in ieder geval te kriebelen, nog één week en we zijn weg. Een hoop lijstjes liggen op de tafel, ééntje nog te doen, ééntje zeker mee te nemen en dan nog per persoon ééntje van wat in de valiezen moet. Het hoort er bij, ’t is bijna een ritueel zoals het rollen van een joint, daar neem je ook je tijd voor. Dit is eigenlijk het begin van de reis, het inpakken. Eén voor één je kledingstukken bekijken, beslissen of je het meeneemt of niet, en zo ja opvouwen en in de koffer. Op die manier beginnen je gedachten stilletjes te verschuiven van trekt uw plant naar vakantiebestemming.

Het is me ook opgevallen dat er dit jaar nog niet veel gemeld is in de media over festivals en drugs, het ging de laatste tijd vooral over festivals en regen

Persoonlijk kies ik met mijn gezin voor de natuur,  de stilte en hopelijk mooi weer. Genieten van al het lekkers dat de streek te bieden heeft, “qualety-time” met man en kind, wat cultuur opsnuiven en lezen. Zalig!

shutterstock_140401879

Een heel mooie en groene zomervakantie, wie wil dat nou niet? [illustratie: doom.ko/Shutterstock]

Anderen kiezen voor festivals, ook waanzinnig leuk, als je jong bent, maar ik vrees dat ik niet meer onder die categorie val. Maar ben er wel geweest en heb het meegemaakt, toen we nog met lege plastieken flessen naar Sting op het podium konden gooien tijdens het nummer ‘Message in a Bottle’ (we vonden dat hij erom gevraagd had) en er nog kampvuurtjes op de wei mochten aangestoken worden. De drugscontrole was in die tijd zeer minimaal. Lang geleden.

Zomerfestivals

Door de jaren heen heb ik de festivals groter zien worden, van één naar meerdere podia dus ook  meer groepen, meer muziek, meer keuze en spijtig genoeg ook meer  regeltjes en centjes. Je moet tegenwoordig al aardig wat gespaard hebben wil je nog meer dan één muziekfestival per zomer meemaken. Het is me ook opgevallen dat er dit jaar nog niet veel gemeld is in de media over festivals en drugs, het ging de laatste tijd vooral over festivals en regen. Modder eigenlijk. Zonde, want het is natuurlijk altijd juist dat ietsiepietsie leuker als de zon schijnt maar ik geloof nooit dat de jeugd zich laat afschrikken door regen of veel water en stiekem hoop ik dat ze zich ook niet laten afschrikken door meer “beveiliging” en meer “controle”.

Blowmateriaal

Want de sfeer op een festivalweide is altijd geweldig of het nu regent of niet en er zijn altijd wel mensen die op zeer vindingrijke manier toch wat blowmateriaal kunnen binnensmokkelen. Gelukkig maar! Er zijn nog zekerheden in het leven! Geniet dus van de zomer en alles wat erbij hoort, geniet van je splifje waar je ook bent en laat je gedachten heerlijk dwalen. Prettige vakantie iedereen!

Revel E.

[openingsbeeld: Andrei Verner/Shutterstock]
(advertenties)