(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een dubbelcolumn eigenlijk van de Vlaamse mediwiet strijder Eef de Bruyne. Twee onderwerpen die ogenschijnlijk ver van elkaar liggen, maar toch ook weer nauw verbonden zijn: hoe mensen met kanker baat hebben aan cannabis, en hoe ALLE mensen baat hebben aan innerlijke rust…

Hogere levenskwaliteit door cannabis bij kanker

Het is algemeen geweten dat mensen die te maken hebben met kanker gebaat zijn met cannabis om de bijwerkingen van chemotherapie te verlichten. Het wekt o.a. de eetlust op, vermindert misselijkheid en neemt de pijn weg.

Dokters en verplegend personeel weten dit maar al te goed. Waarom staan die mensen niet eens op de barricade om het op te nemen voor hun patiënten? En waarom blijft ook de politiek hardnekkig beweren dat cannabis een drugs is waar we als maatschappij niet gebaat bij zijn?

Waarom, waarom, waarom? Politici denken alleen aan zichzelf en niet aan noodlijdende mensen. Medici denken dan wel weer aan de anderen maar ze hebben geen ballen aan hun lijf. En zo geraken we nergens.

Recht op kweken wietplant(en)

Het recht op het kweken van één of meerdere wietplanten zou allang moeten verankerd zijn in onze wetgeving. Met één plant kunnen zieke mensen zichzelf voor maanden voorzien van hun eigen gekweekte medicijn.

Kanker is dé ziekte van deze tijd. Heel veel mensen overleven de strijd, maar een groot deel haalt het niet. We kunnen de kansen van die mensen vergroten door hun toe te laten wietolie in te nemen, gemaakt van biologisch gekweekte cannabis. Ook het verdampen van cannabis is bijzonder heilzaam en neemt depressieve klachten weg die eigen zijn aan de ziekte. Niemand kan dit ontkennen.

shutterstock_55250233

Kanker is de ziekte van deze tijd dus het is de hoogste tijd dat de politiek en medische wereld moed tonen en cannabis als medicijn mogelijk maken! [foto: Kandelaki/Shutterstock]

Moed in medische wereld en politiek

We moeten ons als volk verenigen, opstaan voor onze rechten, want kanker kan iedereen treffen: jouw zoon of dochter, moeder of vader, grootouder, één van je vrienden,…

Door cannabis in te nemen of te verdampen verhoogt de levenskwaliteit van die mensen. Er is NU politieke moed nodig en moed vanuit de medische wereld. Help elkaar! Ook chronische pijnpatiënten zijn enorm gebaat met cannabis als medicijn. Wat houdt ons tegen om deze mensen een beter gevoel te geven?

Het idee dat jij en alles rondom jou oké is zoals het is (now repeat after me) geeft een zekere gemoedsrust. En rust is waar zoveel mensen naar op zoek zijn. Innerlijke rust

Het leven gaat niet altijd over rozen maar op een zomerdag als deze kan je toch niet anders dan daar 100% van proberen te genieten. Als columnist en blogger probeer ik mijn lezers wat extra levensvreugde te schenken.

Sommigen onder jullie weten misschien dat ik, naast mijn job, een opleiding in de creatieve therapie volg. Ik leer er onder andere meer van het leven te genieten, mezelf te zijn en van mezelf te houden zoals ik ben. Ik gun dit iedereen! Hoe mooi zou het leven niet zijn indien iedereen zichzelf zou aanvaarden en waarderen zoals hij of zij is. Hoeveel meer liefde en vrolijkheid zou er niet circuleren in deze soms zo grijze contreien?

Innerlijke rust

Het idee dat jij en alles rondom jou oké is zoals het is (now repeat after me) geeft een zekere gemoedsrust. En rust is waar zoveel mensen naar op zoek zijn. Innerlijke rust.

shutterstock_186211994

Onze levensplant is een snelle oplossing als je wilt ontspannen… [beeld: doom.ko/Shutterstock]

Ik weet nog dat ik op een dag, jaren geleden toen ik nog bekend stond als kraker, in ons versgekraakt pandje zat te genieten van de stilte in de tuin toen er opeens een aantal agenten binnenvielen. Ik ergerde me aan het feit dat ze mij stoorden in dat moment dat ik voor mezelf gereserveerd had en ze vroegen mij wat er aan de hand was. Ik zei: “Er is helemaal niks aan de hand, ik wil alleen maar RUST!“ Dit vonden ze toch maar een beetje vreemd en ze keken elkaar aan, waarop ze mij verder met rust lieten en vertrokken… 🙂

Hou van jezelf

Iedereen heeft het recht om zijn leven zo in te richten zoals hij of zij dat zelf wil, dat is mijn mening. Zolang je een ander geen kwaad berokkent natuurlijk. Trek je dus niks aan van wat de mensen wel niet zouden denken. Ga voor je dromen, doe wat jij wil! Geloof in jezelf, laat je niet naar beneden halen door anderen die denken beter te weten wat goed voor jou is! Hou van jezelf, geniet van het leven, ook al is er nog zoveel miserie. Je schiet er niks mee op om je erover op te winden of je hoofd er bij te laten hangen.

De keuze is aan jou

Dat mensen ziek kunnen worden door zich teveel zorgen te maken (omdat dit leidt tot stress in het lichaam) daar hoef ik allicht geen tekeningetje bij te maken. Soms heb ik het ook moeilijk om een situatie te aanvaarden zoals ze is of lukt het me niet te ontspannen. Op die momenten is onze levensplant Cannabis Sativa een makkelijke en snelle oplossing. Ik klik mijn vaporizer aan, die dan vrolijk piep zegt en na enkele halen voel ik zo de spanning wegebben. Ik kan dan makkelijker ontspannen, relativeren en loslaten, wat een geschenk!

Elke nieuwe dag is een cadeau, klaar om uitgepakt te worden. Het gaat er ook niet om wat er je overkomt maar wel hoe je erop reageert. De keuze is aan jou. Waarom je zorgen maken om morgen terwijl je evengoed gewoon kunt genieten van vandaag en morgen zie je dan wel weer.

Zo, dat was de wijze raad van tante Kaat. Het zonnetje roept, ik ben ermee weg! Geniet van je dag!!!

[openingsfoto: Sangoiri/Shutterstock]
(advertenties)