(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Cannabis helpt niet alleen goed bij pijn, spasmen, kanker, slapeloosheid, epilepsie, botbreuken, acne, alzheimer, COPD, de ziekte van Crohn, taaislijmziekte, diabetes, depressies en angsten, fibromyalgie, hoofdpijn, glaucoom, multiple sclerose en osteoporose (om maar wat te noemen). Het werkt ook uitstekend tegen de verveling. Check deze 6 Instagram accounts maar eens, voor je het weet is het weer bedtijd.

Ondanks de aanstaande coronazomer hoeven we ons zeker niet te vervelen. In ieder geval niet als je toegang hebt tot Instagram, want daar kun je je nog jaren vermaken met schitterende wietfoto’s. En dan hebben we het dus niet over de klik en klaar kiekjes die je zelf maakt maar volvette cannabis fotografie om je vingers bij af te likken. Is weer eens wat anders als de vakantiekiekjes waarmee je je vrienden gewoonlijk verveelt…
Oh! …en als je dan toch gaat Instagrammen, volg dan ook meteen @cnnbs.nl even, als je dat nog niet deed 😉

#1: @erik.nugshots

We hebben het al vaker over de schitterende macro’s van Eric ‘Nugshots’ Christiansen gehad, want er zijn maar weinig fotografen die het hem nadoen. Eric zoomt zó ver in op cannabis, dat zijn foto’s er bijna uitzien als surrealistische landschappen. Om de foto’s zo scherp te krijgen zijn in elke foto van Erik tientallen of soms zelfs honderden foto’s verwerkt. Zijn werk is een waar technisch (én botanisch) hoogstandje.

#2: @apotfarmersdaughter

Wat doe je als dochter van een craft cannabis kweker? Precies, dan raak je geïnspireerd door alle groene en paarse kleurenpracht om je heen, en wordt je dus cannabis fotograaf. Met haar foto’s vertelt Kristen de verhalen van de mensen uit de cannabiswereld. En je komt daar van alles tegen, aldus Kristen. Van gepensioneerde schoolmeesters tot mensen uit het verzekeringswezen.

#3: @canna_obscura

De mooie wietfoto’s van Canna Obscura ken je al, want we gebruiken ze hier op CNNBS met regelmaat. Tja, Canna – of moeten we zeggen Allie Beckett, zoals deze mooie fotografe echt heet – is dan ook al meer dan tien jaar actief als wietfotograaf.

#4: @kandidkush

Smile, you’re on … Kandid Kush met zijn camera. Zelf had Chris Romaine, want zo heet Kandid Kush in het echt, nooit gedacht aan een carrière als cannabisfotograaf. Laat staan een bekende. Romaine kwam namelijk uit een behoorlijk conservatief gezin, zonder veel aandacht voor cannabis en de kunsten. De wietfoto’s van Kandid worden gekenmerkt door originele en prikkelende composities.

#5: @doobieduck

Net als Erik Christiansen (zie #1) heeft DoobieDuck, oftewel Jeff Scheetz, zich gespecialiseerd in het maken van macrofoto’s van cannabis. Op zij Instagram pagina vind je dan ook een veelheid aan vlijmscherpe trichoomfoto’s. Zelf ook zulke foto’s maken? Scheetz heeft nog wel een tip voor je: het belangrijkste is een goed statief (stabiliteit) en de juiste belichting.

#6: @greengoldstories

Zijn er dan ook nog Nederlandse cannabis-fotografen actief? Jazeker, maar Steef Fleur is toch vooral bekend om foto’s van Amerikaanse wietplanten. Fleur maakte namelijk een prachtig fotoboek genaamd Humboldt, Green Gold USA, naar aanleiding van haar reis naar en avonturen in de wietwereld van Noord Californië.

[Openingsfoto: Canna Obscura, Instagram]
(advertentie)