(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Mooie cannabis fotografie, daar kan je ons ’s nachts voor wakker maken, bij wijze van spreken. De 23-jarige Allie Beckett is óók enorm gegrepen door wiet. Als inwoner van Washington, waar cannabis volledig legaal is, besloot ze de Green Rush in haar staat vast te leggen in een fotoboek: ‘As The Grass Grows’.

Van Seatlle Hempfest tot legale wiet

De staat Washington is ook wereldwijd bij cannabis liefhebbers bekend vanwege het fameuze Seattle Hempfest, een wietfestival dat meer dan honderdduizend bezoekers trekt. Allie Beckett, die al op jonge leeftijd gefascineerd is door fotografie, besluit vijf jaar geleden om de cannabis scene in haar staat te documenteren. Op dat moment is er alleen nog sprake van legale medicinale cannabis, maar dat verandert in juli 2014 als Washington State als tweede in de Verenigde Staten overgaat tot volledige legalisering, dus ook van recreatieve wiet. Mooier kan je het bijna niet krijgen als beginnend fotograaf natuurlijk!

Schermafbeelding 2016-09-02 om 11.28.30

Fotografe Allie Beckett – op Instagram te vinden onder de naam @canna_obscura – zoals ze door het wiettijdschrift Cannabis Now op de foto is gezet ter ere van haar boek

Veranderende markt vastleggen

En omdat ze als een van de eerste haar lens richtte op de cannabiswereld, heeft ze nu een boek gedropt dat er wezen mag, vol prachtige en informatieve beelden over een groene revolutie. Van binnen uit wist ze vast te leggen hoe cannabis van underground mainstream werd, zonder dat de ziel verkocht werd. Of zoals ze het zelf verwoordt: “I wanted to document Washington’s cannabis market because I knew it would change. I thought it was important to create a tangible record of the people who have contributed to the movement at this unique moment in time.”

a1

Allie gaat door met wietfotografie

Voor we verder gaan genieten van enkele van haar prachtige foto’s, Allie gaat gewoon verder met het documenteren van de wietwereld en neemt er naast haar thuisstaat Washington ook nog de buurstaat Oregon bij, waar cannabis vorig jaar werd gelegaliseerd. Daar gaan we dus nog veel meer van zien, zeker als er dit jaar nog vijf of zes staten bijkomen waar cannabis in alle vrijheid gekwekt en geconsumeerd kan worden! Je kan haar eerste boek ‘As The Grass Grows’ – als paperback – voor 60 dollar kopen bij Amazon

a5

a6

a2

a4

a3

 

(advertentie)