(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wietolie werkt perfect om lekkerder te slapen of een keur aan ziektes of aandoeningen mee te bestrijden. Maar laten we eerlijk zijn; zo’n druppel wietolie smaakt niet echt lekker. Gelukkig kun je met een voorraadje wietsuiker ieder droogje of natje medicinaal of recreatief effectief maken. Je maakt het in een oogwenk, lees maar mee.

Waarom zou je alleen wietolie druppelen om van de medicinale of recreatieve effecten te profiteren, als je het ook in lekkere zoete hapjes en drankjes kunt verwerken? Met een pot wietsuiker op voorraad is dat namelijk een kwestie van gewoon een schepje suiker erbij doen. Een kopje spacekoffie, spacethee of een bakje spaceyoghurt is dan zo gemaakt.

Recept voor wietsuiker

Benodigdheden:

Bereiding:

Wietsuiker maken is erg makkelijk en maakt het innemen van cannabinoïden ontzettend smakelijk. Je begint met het malen van de 30 gram wiet. Gebruik hier bijvoorkeur een grinder voor. Je kunt het ook fijn snijden met een scherp mes op een schone snijplank. Maal het alleen niet in de blender want dan wordt het veel te fijn.

Doe de gemalen wiet in een glazen kom of pot en giet hier consumptiealcohol op tot het helemaal daarmee bedekt is. Roer de wiet ongeveer drie minuten goed door de alcohol, zodat alle werkzame stoffen daarin kunnen oplossen.

Filter de wiet vervolgens uit de alcohol met een koffiefilter, en laat het meeste van de alcohol verdampen in een steelpannetje op een elektrische kookplaat. Doe dit trouwens bij voorkeur buiten of zorg voor een goede ventilatie. Alcoholdamp is niet gezond om in te ademen.

Wanneer er nog een klein laagje alcohol met daarin de opgeloste cannabinoïden over is, vermeng je dat in een grote kom met de suiker. Roer het goed door zodat de suiker goed met de alcohol vermengt. De suiker krijgt als het goed is een egale lichtgroene kleur.

Spreid de suiker uit over een bakplaat die je bedekt met een vel bakpapier, en laat dat een nachtje drogen. De volgende dag kun je de suiker fijnstampen om klonten los te krijgen. Vermaal het in een keukenmachine als je een fijnere wietsuiker nodig hebt.

(advertentie)