(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Stoned worden is eenvoudig, en een simpele kwestie van genoeg wiet roken. Maar is dat überhaupt een doel? Uiteindelijk gaat het namelijk om de ervaring die cannabis je brengt, en niet om snel of ontzettend stoned te worden. We geven je #5 praktische tips voor je beste ervaring met cannabis ooit!

Als cannabisliefhebber snap je soms niet dat er ook mensen zijn die niét van het effect van wiet houden. Helaas komt dat meestal door een slechte eerste ervaring met cannabis, en dat is toch jammer. Gelukkig kun je er met een klein beetje voorbereiding voor zorgen dat je volgende sessie je beste ervaring met wiet ooit wordt. Lees maar mee…

#1 Gebruik alleen de beste wiet

De beste ervaring heb je alleen met de beste wiet! Foto: Dougie Jones, Shutterstock

Je beste ervaring met wiet kan natuurlijk alleen maar als je ook de beste wiet gebruikt. En nee, daarmee bedoelen we niet de allerduurste wiet, of de meest potente cannabis die je kunt vinden. Wat de beste wiet precies is, dat is voor iedereen verschillend. Het gaat er voornamelijk om dat het wiet is die jij voor jou het beste is. Dat kan bijvoorbeeld de door zelf gekweekte autoflower wiet zijn, gewoon omdat je hem zelf gekweekt hebt. Maar het kan ook een bijzonder lekker ruikende soort zijn van de beste coffeeshop die je kent. Punt is dat je je wiet zelf bewust kiest, en dat je hem ontzettend graag wil proeven.

#2 Ken uw tolerantiegrens

Waar het qua ervaring met wiet vaak mis gaat, is een onverwacht sterk of juist zwak effect. Mensen die ofwel niets merken, ofwel veel te stoned worden omdat ze hun tolerantiegrens niet goed kennen. In beide gevallen is het jammer, en niet goed voor je ervaring met wiet. Ben je niet veel gewend, doe het dan rustig aan. Neem één of twee haaltjes en wacht een minuut of tien tot je het effect voelt. Merk je niets dan kun je altijd meer wiet gebruiken.

#3 Zorg voor de juiste setting

De beste ervaring met wiet, heb je alleen in de juiste setting en met je beste vrienden. Foto: Aleksandra Belinskaya, Shutterstock

Je beste ervaring heeft niet alleen met het effect en de smaak van je wiet te maken, maar misschien meer nog met de setting waarin je je bevindt. Bereid je sessie dus voor en zorg voor de omstandigheden waar jij je het prettigst bij voelt. Samen met anderen van wiet genieten, kan je ervaring naar een hoger niveau tillen maar dan wel met de juiste mensen bij wie je je op je gemak voelt. Het kan echter ook zo zijn dat je liever naar binnen keert en je in je eentje meer op je gemak voelt. Het is jouw feestje, dus maak het gezellig voor jezelf met muziek, de juiste sfeerlichten en fijne vrienden.

#4 Eten en drinken voor je beste ervaring met wiet

Wiet zet je zintuigen op scherp, eten en drinken wordt veel lekkerder! Foto: Foodio, Shutterstock

Cannabis zet je zintuigen op scherp. Vandaar ook dat de setting zo belangrijk is voor je ervaring met wiet. Muziek voelt fijner en kleuren kunnen levendiger worden door wiet. Eén van de bekendste bezigheden die cannabis verbeterd is eten en drinken; denk maar eens aan de welbekende vreetkick. Zorg er dus voor dat je van tevoren lekker eten en drinken in huis haalt. Veel cannabisliefhebbers smullen graag stoned of high van zoete lekkernijen maar een hartig hapje gaat er ook wel in. Als je het normaal al lekker vindt, dan zul je er helemaal van genieten als je wiet gebruikt hebt.

Sommig voedsel kan het effect van cannabis trouwens ook versterken of juist afremmen, en is handig om in huis te halen. Mango bijvoorbeeld versterkt het effect wanneer je dit samen of voorafgaand aan je cannabis eet. Peperkorrels hebben juist een tegengesteld effect, en kan het effect van wiet remmen. Handig als je net even wat stoneder bent dan je wilde… CBD olie is trouwens ook handig om in huis te halen voor je beste ervaring met wiet, want daarvan is bekend dat het het effect van THC remt.

#5 Verdamp of rook pure wiet

Gebruik een verdamper als je wiet echt goed wil proeven. Foto: Marshall L. P, Shutterstock

Tabaksrook is kankerverwekkend en vies maar dat is nog niet eens de voornaamste reden om het uit je joint te laten. De vieze smaak zorgt ervoor dat je de smaak van die zorgvuldig gekozen cannabis niet goed kunt proeven. Maar nog afgezien van de smaak, verpest tabak het natuurlijke effect van de wiet. Van pure wiet wordt je high of helder stoned maar door de tabak wordt je loom en zwaar stoned. De tabak zorgt voor een vermoeiend effect, en zeker niet je beste ervaring met wiet.

Wil je helemaal gezond van je wiet genieten, dan gebruik je natuurlijk een verdamper. Hierbij vindt geen verbranding plaats, en komt dus ook geen rook vrij. De damp heeft een heerlijke zoete smaak, en voelt mild aan in de longen bij het inhaleren. Het is ideaal voor mensen die geen rook in hun longen kunnen tolereren, maar toch snel het effect van wiet willen ervaren.

Dat waren ze; onze tips voor je beste ervaring met wiet ooit. Heb je zelf ook nog een gouden tip of zijn we iets vergeten waardoor jouw cannabis-ervaring onvergetelijk was? Laat het ons dan weten via dit contactformulier

(advertenties)