(advertentie)
(advertentie)
JENNIFER ZANSA Lees ook:
(advertentie)

Trots presenteren we een nieuwe columnist op RollingStoned: Jennifer Zansa. Britse en woonachtig in Londen, maar ook hardcore wereldreiziger, vaker op reis dan niet. En waar ze ook is, altijd gespitst op interessante cannabisverhalen. Vanaf nu schrijft ze die wekelijks ook op. In haar debuut trapt ze af met de bizarre zaak van de Amerikaanse tv-reporter Charlo Greene, die live op tv ontslag neemt om zich op de wietzaak te storten. Maar er zit een vreemd luchtje aan de zaak…

Charlo ‘fuck it, I quit’ Greene

Vorige week vergaarde voormalig KTVA-presentatrice Charlo Greene eeuwige cannabisroem door haar baan live op televisie op te zeggen met de memorabele afscheidswoorden “Fuck it, I quit”.

Daarna onthulde ze dat ze in werkelijkheid president en CEO was van de Alaska Cannabis Club, waarover ze een week eerder een reportage had gemaakt, maar waarover ze op dat moment met geen woord repte.

2.Charlo Greene berichtte stiekem over haar eigen organisatie in de week voorafgaand aan het roemruchte ‘fuck it’-incident

Charlo Greene berichtte stiekem over haar eigen organisatie in de week voorafgaand aan het roemruchte ‘fuck it’-incident

Charlo Greene heeft sindsdien een karrenvracht kritiek over zich heen gekregen voor haar actie. Tegenstanders beweren dat het een vooropgezet plan was, een goedkope actie om steun te winnen voor haar persoonlijke droom, meer nog dan een echte toewijding aan de strijd voor legalisering van cannabis.

Schadelijk voor cannabisbeweging

Er wordt over haar ook beweerd dat ze de legaliseringsbeweging kan schaden door schijnbaar onverantwoordelijk op te treden voor het grote en over het algemeen vrij achterlijke publiek. Dat is nog steeds doodsbang van alles wat hun middenklasse bootje doet wankelen en het moet daarom met kleine hapjes mooie beelden gevoerd krijgen van hoe verantwoordelijk, hard werkend en totaal niet gek de gemiddelde cannabisgebruiker is.

Andere, iets minder cynische mensen hopen dat het grote publiek inmiddels niet meer zo heel erg achterlijk is dat het compleet faalt om de feiten te begrijpen als die herhaaldelijk en duidelijk aan hen gepresenteerd worden. En dat 1 rebelse, grofgebekte verslaggever de pro-cannabis beweging niet kan schaden en dat… nou ja, het was gewoon best grappig, dus niet zo somber en laten we gewoon nog een dikke toeter roken…

Hoe dan ook, Charlo’s zaak wordt er absoluut niet beter op door berichten die recent het daglicht zagen en waarin gesproken wordt over een contactverbod dat ze aan haar broek kreeg dankzij een voormalige buurman, een zekere meneer Tyler Gilbrech uit Alaska’s hoofdstad Anchorage.

Gilbrech zegt dat zij onmiddellijk begon met het uitroken van het gehele gebouw met haar gezonde ganja gewoonte, tot aan het punt dat zijn 4-jarige dochter blijkbaar fysiek onpasselijk werd van de dampen

Mr. Gilbrech wapperde pas twee weken geleden met het contactverbod, als antwoord op een serie verontrustende incidenten waarbij mevrouw Greene (echte naam Charlene Edge) betrokken is. Deze situatie ontstond kort nadat Charlo en haar vriend verhuisden naar het appartementencomplex, in juni van dit jaar. Gilbrech zegt dat zij onmiddellijk begon met het uitroken van het gehele gebouw met haar gezonde ganja gewoonte, tot aan het punt dat zijn 4-jarige dochter blijkbaar fysiek onpasselijk werd van de dampen.

Het lijkt erop dat hij vervolgens reageerde met een actie die ook niet bepaald buurvriendelijk te noemen is. Hij stapte direct met zijn klachten naar de conciërge van het gebouw in plaats van beleefd en rechtstreeks aan haar te vragen of ze wilde ophouden met haar pogingen om de complete flat stoned te krijgen en zijn onschuldige kinderen te corrumperen.

Greene vertrekt uit haar appartement

Sorry, maar als ik deze foto zie kan ik er niets aan doen: ik mag haar wel!

Sorry, maar als ik deze foto zie kan ik er niets aan doen: ik mag haar wel!

Volgens Gilbrech leidde deze gebeurtenis snel tot vijandelijkheden, verbale mishandeling en escalerende dreigingen met geweld toen de buren uiteindelijk toch face-to-face tegenover elkaar stonden. Met als gevolg dat onze afkeurende held zich geroepen voelde met een contactverbod te komen.

Charlo Greene & Co zijn sindsdien naar een onbekend adres vertrokken, terwijl Gilbrech en zijn familie in het appartementencomplex zijn blijven zitten. Het contactverbod staat nog steeds en Greene mag niet dichterbij komen dan 20 feet (ruim 6 meter) van elk familielid van de Gilbrech-clan. En mevrouw Greene heeft haar beruchte televisieslogan inmiddels ook in gebruik als een leuke hashtag op Twitter. Natuurlijk joh.

Misstappen uit het verleden

De les voor iedere zelfbenoemde promotor van de cannabisindustrie die dubieuze methoden gebruikt, is dat je voordat je aan je kruistocht begint, je er zeker van moet zijn dat je verleden niet bol staat van de twijfelachtige incidenten. Gebeurtenissen die bij nader beschouwing een behoorlijk compromitterend plaatje opleveren, en niet een beeld dat uitschreeuwt: “Ik ben een activist! Kijk eens hoe ethisch ik ben!”

Goed, we leven en leren. In het geval van Charlo Greene hopen we dat de les is dat ze een betere buurvrouw wordt en een net mens in het algemeen, en niet slechts dat ze haar misstappen uit het verleden wat beter weet te verbergen. Maar ook dat hoe eerder de wereld de boodschap begrijpt dat hashtags zo #vorigjaar zijn, hoe eerder ik kan proberen weer wat respect te krijgen voor de staat van de menselijke beschaving.

#FuckItImOut 🙂

(advertentie)