(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Internationaal cannabiscolumnist Jennifer spot een heuse wiettrend: wietparfums. Het sti(n)kt ervan op het internet zelfs! Alles over deze THC-rage, hoe je zelf een geurtje fabriceert en of het toch niet een anti-War on Drugs complot is allemaal…

De donkere internethoekjes

Cananbis Santal by Fresh... voel de rauwe energie van verlangen ;-)

Cananbis Santal by Fresh… voel de rauwe energie van verlangen 😉

Dus ik struin mijn gebruikelijke donkere internethoekjes af wanneer ik plotseling op deze ietwat armoedige webshop stuit, die enigszins troebele vloeistof in een goedkope plastic spuitbus aanbiedt. Ik denk eerst nog dat het alweer zo’n fles met waardeloze imitatie-Rick Simpson wietolie is, maar het blijkt te gaan om parfum op wietbasis die belooft THC-vrij te zijn.

Mijn interesse is natuurlijk direct gewekt! Ik kijk nog wat meer rond op het web en ontdek dat wie deze gasten ook mogen zijn, ze zijn beslist niet de enigen. Sterker nog, het lijkt erop alsof cannabisparfums op dit moment hot zijn!

Wonderlijke geurtjes…

Bij de populaire merken horen Cannabis Santal by Fresh!  (“Een sensuele houtachtige geur die de rauwe energie van verlangen vangt in een ambachtelijk glazen flesje” – Rauwe energie van verlangen? Kom maar op!), Cannabis Perfume Oil by Mailin & Goetz  (ook wel bekend dankzij hun productie van huidsmeerseltjes die je worden opgedrongen tijdens business class-vluchten met Delta Airlines), en het best wel met een wonderlijke naam gezegende Smoke for the Soul by Kilian, wat dan weer iets minder wonderlijk geprijsd is op 270 dollar…

De nouveau riche

Omdat het ver boven het budget van de meeste alledaagse stoners gaat, moet die laatste duidelijk gemaakt zijn met de nouveau riche  van de Amerikaanse cannabisindustrie in gedachten. Ik kan me helemaal voorstellen hoe het een trots plekje inneemt op de schoorsteenmantel naast een flesje Kristall en een in goud vergulde Uzi… maar ik dwaal af.

“Wat?” hoor ik jullie zeggen. “Het is toch zeker zo dat mensen die van wiet houden normaal gesproken hun uiterste best doen om die geur te verhullen?!”

2

Goeie vraag. En ik moet zeggen dat ik niet voor de meerderheid van de mensen kan spreken, maar wanneer ik hier in Groot-Brittannië over straat zou lopen in een wolk van fijn aroma van een Pink Kush met tintjes Sour Diesel, zou het slechts een kwestie van tijd zijn voordat ik aangesproken zou worden door “bezorgde” leden van Onze Majesteits fijnste mannen in blauw uniform…

Een scheutje teveel patchouli kan je complete brouwsel vernachelen en waardeloos maken, omdat het dan naar een ongewassen lendendoek van een Swami meurt

Dus misschien zijn deze geurtjes uitsluitend uitgevonden voor wiet-enthousiastelingen die leven in delen van de wereld waar het simpelweg meuren naar wiet geen repercussies tot gevolg heeft, ofwel omdat het legaal is of sociaal geaccepteerd (en geef toe, het zou legaal gezien misschien leuk zijn, maar de meeste ‘respectabele’ Nederlanders staan niet te juichen als je op hun bruiloft komt opdagen terwijl je een uur in de wind stinkt alsof je net uit de drukste coffeeshop ooit bent komen aanzetten).

Tegen de War on Drugs

Misschien maken ze wel deel uit van een verraderlijke campagne om de heersende machthebbers in opperste verwarring te brengen, dat kan ook. Dat die parfums dan massale arrestaties uitlokken op verdenking van wietgebruik, die vervolgens allemaal gedropt moeten worden als de uitslagen van het laboratorium terugkomen met negatieve THC-tests… Waarmee dus niet alleen een berg geld verspild wordt, maar ook de War on Drugs wordt ondergraven op een diepzinnige en fundamentele wijze.

Waarschijnlijk niet, om eerlijk te zijn. Dat is zuiver wishful thinking  van mijn kant. Maar als ik er ook maar iets mee te maken zou hebben, geloof me dan maar dat het wel zo zou zijn geweest…

Smoke for the Soul by Kilian. Alleen verkrijgbaar voor degenen met originele gangster eigenschappen...

Smoke for the Soul by Kilian. Alleen verkrijgbaar voor degenen met originele gangster eigenschappen…

Maak je eigen wietgeurtje!

Hoe dan ook, wanneer jij iemand bent die de zaken graag in eigen hand neemt, waarom overweeg je dan niet eens om je eigen cannabisparfum-mix te fabriceren? Parfums maken is namelijk eenvoudig: het is simpelweg een kwestie van het vinden van wat kwalitatieve essentiële oliën en die mengen om zo je eigen geurtje te creëren. Uren plezier gegarandeerd!

Natuurlijk, je zult moeten gaan experimenteren en erachter zien te komen wat de juiste benodigde hoeveelheden zijn. Een scheutje teveel patchouli kan je complete brouwsel vernachelen en waardeloos maken, omdat het dan naar een ongewassen lendendoek van een Swami meurt. Maar als je eenmaal voorbij deze trial-and-error fase bent, opent zich een gigantische geurenwereld voor je en de mogelijkheden voor hemels geurend genot zijn eindeloos!

‘Jennifer Cannabisparfum’ als kerstgeschenk

Persoonlijk weet ik wel wat ik mijn complete familie, mijn vrienden en alle vage kennissen dit jaar met Kerstmis ga geven: zij zullen mijn hoogsteigen, voorzichtig gemixte Jennifer Cannabis Parfum krijgen, of ze dat godverdomme nou leuk vinden of niet. Ik zie mijn vader al ietwat verward over het hele gedoe voor me, zich schuldbewust afvragend waar zijn gebruikelijke fles whiskey blijft, maar mijn veertienjarige nichtjes zouden toch wel behoorlijk onder de indruk moeten zijn. En de mogelijkheden om hun leraren een vette poets te bakken zijn te goed om te laten liggen – ik kan niet wachten tot de dag dat de politie erbij gehaald wordt en ze naar het bureau worden gesleept, alleen maar om vervolgens door dezelfde beschaamd kijkende smerissen vrijgelaten te moeten worden als alle testen negatief terugkomen!

Jawel, laat ze maar eens een poepje ruiken allemaal…

 

(advertentie)