(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Terug van een onverdiende lange vakantie, onze internationale cannabis columnist Jennifer. En ze valt ons gelijk maar weer lastig met een bizar gevalletje Britse wietbullshit. Ofwel, hoe een tijdens diensttijd wiet rokende politieagent in het openbaar geofferd wordt…

Een heel lange vakantie

Hallo mensen! Jawel, ik ben weer terug op de website, na een belachelijk lange vakantie die ik eigenlijk helemaal niet van plan was te nemen. Daarvan geven we mijn secretaresse maar de schuld, omdat ze mij er niet aan herinnerde wanneer het weer eens tijd was om een column te droppen (disclaimer: ik heb helemaal geen secretaresse).

Kijk nou toch eens wat een guitige lach! Dan weet je direct dat ie niet veel goeds van plan is...

Kijk nou toch eens wat een guitige lach! Dan weet je direct dat ie niet veel goeds van plan is…

Hoe dan ook, deze week wil ik opnieuw een bijzonder geval onder jullie aandacht brengen uit mijn wonderlijke, godvergeten geboorteland. Ik zweer het, het gaat daar volledig naar de kl*ten zo. En nu ik zelf Groot-Brittannië verlaten heb kan ik er niets aan doen, maar word ik overvallen door een soort morbide nieuwsgierigheid die me ertoe drijft mijn nek uit te steken en achterom te kijken. Als Orpheus die de onderwereld verlaat of een 6-jarige die de plek van zijn eerste auto-ongeluk passeert…

Politieagent Kirk van Niekerk blowt

Maar ik dwaal wat af. Er zijn belangrijker dingen om over te berichten dan mijn levensverhaal. Ik zal mij hier tandenknarsend bij moeten neerleggen.

Wat deze week mijn aandacht ving is het droeve lot van een arme (inmiddels ex-)politieagent, ene meneer Kirk van Niekerk, origineel afkomstig uit Zuid-Afrika. Hij katapulteerde zichzelf enkele weken geleden op spectaculaire wijze de Britse kranten en tv-journaals in, nadat hij ontslagen werd wegens… wacht nog even… het roken van wiet in zijn patrouille-auto terwijl er op dat moment een zoektocht gaande was naar een vermist persoon. Het gebeurde terwijl ik – ahum, met vakantie was – anders was ik er zeker van geweest dat ik het niet had kunnen weerstaan om jullie er al eerder alles over te vertellen in mijn eigen, intieme stijl…

De autoriteiten gingen zo ver om de hoorzitting van politieagent Van Niekerk openbaar te maken. Daarvoor werd zelfs een evenementen-organisator ingeschakeld om kaartjes te verkopen!

Hoe dan ook, heel toevallig zwierf er een collega vlakbij zijn auto rond en – narcotica-agent als deze nu eenmaal was – besloot hij het plezier van de goeie ouwe Kirk te vergallen door ervandoor te sprinten en het aan de leraar te verklikken. Of, hoewel… in dit geval gok ik erop dat het hun hogere officieren zijn geweest. Nou ja, allebei even k*t.

Openbare gebeurtenis

Ik mag graag denken dat dit de loltrapperij was die er gaande was toen de klikkende politieman opdook

Ik mag graag denken dat dit de loltrapperij was die er gaande was toen de klikkende politieman opdook

Resultaat is dat ze hem de laan uitstuurden. En dat niet alleen; de autoriteiten gingen zo ver om de hoorzitting en het daaruit volgende ontslag tot een openbare gebeurtenis te maken. Daarvoor werd zelfs de evenementen-organisator Eventbrite ingeschakeld om kaartjes te verkopen! Hilarisch; naar verluidt vertelden de organisatoren tegen de toeschouwers: “Wij hopen dat jullie genieten van de West Midlands Misconduct Hearing – politieagent Van Niekerk, cheers!”

Nieuwe baan voor Kirk

Ik kan mij niet voorstellen dat Kirk ‘cheers’ terugzei. Sterker nog, het is glashelder dat hij dat niet deed, omdat hij op datzelfde moment honderden kilometers verderop vertoefde. Hard aan het werk in zijn nieuwe betrekking als vrachtwagenchauffeur. De middelvinger opgestoken en ervandoor gespurt – en nog snel even vijf ruggen gespendeerd aan het behalen van zijn groot rijbewijs – op het moment dat hij vernam dat de uitkomst zeer waarschijnlijk niet in zijn voordeel zou uitpakken. Verdomme, ik hou van zijn stijl. We hebben meer mensen zoals hem nodig in het politiekorps, en niet minder. Godverdomme, Britten hebben het altijd bij het verkeerde eind.

100 kilo verhuizen…

Men kan zich nog slechts afvragen of meneer Van Niekerk heel misschien open staat voor de suggestie dat hij met zijn pas verworven vrachtwagen-rijbewijs ook een echt goede zaak kan dienen – ik ken wat mensen die nu al enkele weken proberen om 100 kilo te verhuizen van Amsterdam naar Londen… Dus als hij geïnteresseerd is, kan ik hem aan ze koppelen, zolang ik tenminste mijn 15 procent krijg natuurlijk.

Dat zou ook het onbedoelde maar verrukkelijke bijkomende voordeel hebben dat hij het gelijk bewijst van zijn voormalige werkgever. Tenslotte zeggen die al jaren en jaren dat – hoe onschuldig het ook mag lijken – de simpele daad van het roken van een jointje een gegarandeerde poort is naar meer serieuze criminele activiteiten…

 

(advertentie)