(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Oké, ik weet dat ik door RollingStoned ben ingehuurd om over cannabiszaken in heel de wereld te schrijven, maar sinds ik terug ben en vastzit in Engeland blijven de hilarische verhalen hier toestromen. Over mensen en allerlei belachelijke misverstanden met wiet… en die zijn gewoon te goed om jullie te onthouden!

Een wietplantage in het bos

Dit keer betreft het een jong stelletje dat een romantisch uitje maakte in Epping Forest, Noord-Oost Londen, niet ver van de plek waar ik zelf vandaan kom. Ze zochten naar paddenstoelen en probeerden die te herkennen toen ze van het pad afdwaalden en slechts een paar meter verder al op een 20 vierkante meter grote plantage stuitten, met 60 à 70 grote wietplanten die ruimschoots in hun bloeifase verkeerden.

Ze besloten dat het beste wat ze konden doen was: een zootje foto’s maken tussen het gebladerte waarop ze lachend en wel het vredesteken maken! Daarna stuurden ze de foto’s naar de kranten zodat die ze straffeloos konden afdrukken. Inmiddels zwerven hun gezichten letterlijk overal over de tabloids. En de politie onderzoekt de plaats delict, uiteraard…

Yep, met geen mogelijkheid is het nemen van deze foto's een goed idee te noemen

Yep, met geen mogelijkheid is het nemen van deze foto’s een goed idee te noemen

Onvriendelijke misdaadbendes

Kan het niet helpen, maar ik ben bezorgd om het onfortuinlijke koppel. Ik bedoel: zij hebben het overduidelijk niet helemaal goed overdacht allemaal, maar die wietplantage is meer dan waarschijnlijk niet door slechts één persoon opgezet. Een perceel van die omvang vereist de samenwerking van een groep individuen om de begininvestering op te hoesten, de plantage in te richten en te onderhouden. En weet je hoe wij een groep individuen noemen die samenwerken op basis van illegale activiteiten? Juist, dat noemen we een misdaadbende. En waar ik vandaan kom reageerden bendes niet heel vriendelijk richting mensen die de politie informeren over hun activiteiten.

Zij moeten op zijn minst een standje krijgen. Ook omdat het een stel bemoeizuchtige zemelaars is dat niet met hun neus uit andermans zaken kan blijven

Nou bekritiseer ik het paartje niet omdat zij de politie op deze situatie attent hebben gemaakt – tenslotte heeft er een misdrijf plaatsgevonden. Oké, misschien dat ik een klein beetje kritiek op ze heb. Ik bedoel… Kom op zeg; op de officiële Epping Forrest-borden staat duidelijk vermeld dat bezoekers op de aangegeven wandelpaden moeten blijven, dus ik vind dat zij op zijn minst een standje moeten krijgen voor die wandaad. En omdat het, weet je wel, een stel bemoeizuchtige zemelaars is dat niet met hun neus uit andermans zaken kan blijven.

Herkenbaar op de krantenfoto

Men kan het niet nalaten om zich af te vragen naar wat voor paddenstoelen ze op zoek waren...

Men kan het niet nalaten om zich af te vragen naar wat voor paddenstoelen ze op zoek waren…

Maar even serieus nu. Om de kranten te tippen – en die van foto’s van jezelf te sturen – lijkt me gewoon een reuzenstap te ver in de verkeerde richting. Verstandig genoeg weigerde de vrouwelijke helft van het stelletje haar naam te geven en ze eiste dat haar gezicht onherkenbaar werd gemaakt. Maar haar mannelijke wederhelft gaf zijn volledige naam prijs (Oscar Lerin, leeftijd 35 jaar, uit Essex… voor als iemand hem wil googelen) en zijn niet-geblurde  gezicht straalt vrolijk vanaf de foto’s naar iedereen die het wil zien.

Wanneer ik lid was van een woedende wietkwekende bende die zojuist haar herfstoogst ontdekt en aangegeven zag, zou ik die foto’s waarschijnlijk zien als een uitnodiging om hem op speuren en eens wat gangsterachtige wraak op ‘m los te laten. En wat betreft de voorzorgsmaatregelen van zijn vriendin… zo moeilijk kan het echt niet zijn om ook uit te vogelen wie zij is.

Extreem lang buitenwietseizoen

Laten we hopen dat de twee hikers  niet hoeven te lijden als gevolg van dit kleine incident in het bos. Maar werkelijk, ik zou toch ten zeerste willen aanbevelen dat leden van het Britse publiek die hun burgerlijke plicht wensen te vervullen door misdrijven van welke aard dan ook bloot te leggen, de nodige stappen nemen om te voorkomen dat er een boemerang in de vorm van wraak tegen hun kop knalt. Als je daarin faalt zou dat wellicht een serieuze inschattingsfout betekenen.

Maar het goede nieuws is natuurlijk wel dat het erop lijkt dat er dankzij de klimaatverandering een aanzienlijke verlening van het buitenwietseizoen is ingetreden! Het is al bijna december en die vrouwtjes zien er zo gezond uit als maar kan! Nou ja, ze zeggen niet voor niets: ieder nadeel heb zijn voordeel  🙂

(advertentie)