(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De Partij voor de Dieren kan haar zo opnemen in de gelederen als lobbyist, onze internationale cannabiscolumnist Jennifer Zansa. Deze week schrijft ze over de stonede Britse schapen en koeien in Liechtenstein met een hennepverbod. Tijd voor actie en een wietrevolutie van mens én dier!

Er was eens… nabij Londen

Hé man... ik bedoel meneer agent... zou ik misschien mijn wiet terug kunnen krijgen?

Hé man… ik bedoel meneer agent… zou ik misschien mijn wiet terug kunnen krijgen?

Opnieuw een raar klein berichtje vanaf mijn kleine rare eilandje: afgelopen week lukte het een kudde schapen om de tanden te zetten in een partij wiet ter waarde van 5.000 euro, nadat een onbekende op mysterieuze wijze zakken vol van het spul had neergelegd in een weiland in het plaatsje Merstham, Surrey, een soort overschotdumpplekje van Londen. Normaal gesproken een saaie plaats waar nooit iets gebeurt, maakte het dorp nu voor het eerst (en waarschijnlijk voor het laatst) mee hoe het is omin het middelpunt van de naties belangstelling te staan. En de schapen proefden hun eerste en laatste stukje van het goede leven, aangezien ze direct werden beroofd van het frappante veevoer zodra de eigenaar ontdekte wat ze van plan waren…

Stukje stront van de politie

De politie droeg zoals gewoonlijk haar stukje stront bij door te benadrukken hoe ‘onverantwoordelijk’ het wel niet is om een aantal zakken vol met organisch materiaal te dumpen op het platteland, en hoe ze al het mogelijke zouden doen om de laffe criminelen te pakken die dit op hun geweten hebben. Maar om eerlijk te zijn zie ik weinig verkeerds hierin, behalve het feit dat het gedumpt werd in zwarte, plastic zakken – een veel groter gevaar voor zowel het milieu als de schaapjes dan de wiet zelf. Oké, dat is behoorlijk onverantwoordelijk… maar probeer je te verplaatsen in het hoofd van mensen die bereid zijn om voor duizenden euro’s wiet te lozen. Ik gok erop dat rationele beslissingen nemen niet bovenaan hun pakket vaardigheden staat.

In het prinsendom Liechtenstein werd in 2005 een wet aangenomen die het boeren verbiedt om hun vee hennepplanten te voeren

Vreemd genoeg is dit niet het enige voorbeeld van boerderijdieren die worden beroofd van een perfect goed maaltje dat toevallig bestaat uit cannabisplanten. In het piepkleine prinsendom Liechtenstein – waarvan we denken dat het ergens in de buurt van Zwitserland ligt, ondanks dat het nergens in de atlas te vinden is – werd in 2005 een wet aangenomen die het boeren verbiedt om hun melkvee hennepplanten te voeren, ondanks het feit dat de beesten er gelukzalig van genoten zonder enige wanklank tot aan dat moment!

Boeren stapten naar de pers en verklaarden: “Veel van de koeien zijn tegenwoordig gestrest. Wanneer ze hennep eten kalmeren ze. Welnu, een melkkoe die relaxed is produceert betere melk. Dat is een feit.”

Verrukkelijke boerenpraktijken

Nou persoonlijk vind ik het een schande. Ik zal niet nalaten te boe-en naar de minister!

Nou persoonlijk vind ik het een schande. Ik zal niet nalaten te boe-en naar de minister!

Wel, zij zijn de experts. Ik ga het zeker niet oneens zijn met zulke verrukkelijke buitenissige boerenpraktijken. Sterker nog, ik denk dat we die ook moeten toepassen op mensen, en wel met onmiddellijke ingang. Persoonlijk vind ik het eeuwig zonde dat de Liechtensteinse autoriteiten het gevoel hadden dat ze een goede zaak moesten vernachelen, vooral omdat de redenering erachter was dat de koeien anders wel eens met THC in hun melk konden eindigen. Weten jullie nog mensen; Europese hennep moet van de wet minder dan 0,3% THC bevatten. Dus die koeien zouden zich door voetbalvelden vol hennep hebben moeten vreten om melk te produceren die potent genoeg zou zijn om enig effect bij mensen te sorteren!

Hmm, al dit gelul over THC en melk roept herinneringen op aan die column van enkele weken geleden… Maar ik dwaal af.

Herkauwers, kom in actie!

Serieus, ik vind dat de herkauwende bevolking van Europa voor haar rechten moet opkomen om in vrede op marihuana te kauwen. Bedoel; het is al erg genoeg dat wij domme mensjes de behoefte voelen om onszelf deze wetten op te leggen, maar wanneer we nu ook nog de dieren gaan vertellen wat ze wel en niet mogen doen… waar eindigt dat dan? Nee, dit is duidelijk een geval van grote ambtenarenapparaten die uit de bocht vliegen en ik heb het gevoel dat mensen, schapen en koeien samen moeten werken om dit totalitaire kwaad te bevechten. Ik denk dat George ‘Animal Farm’ Orwell trots zou zijn.

Misschien dat de boerderijdieren zelfs hun eigen variant op het VOC kunnen starten, en die heet dan uiteraard… BOC

(advertentie)