(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Op zondag 14 juni organiseert het VOC voor de zevende keer Cannabis Bevrijdingsdag, het grootste cannabis en hennep evenement van ons land, in het Flevopark in Amsterdam. Speciaal voor de lezers van RollingStoned licht VOC’er Derrick Bergman een tipje van de sluier…

Gegroeid als een powerplant

Rupelsoldaten is 1 van de vele bands die optreden op 14 juni in Amsterdam

Rupelsoldaten is 1 van de vele bands die optreden op 14 juni in Amsterdam

Al weken probeert RS-hoofdredacteur Joop Mestrom mij te verleiden in mijn column al wat nieuwtjes over de zevende Cannabis Bevrijdingsdag te brengen. Hij weet dat het productieteam al maanden bezig is met de voorbereidingen en dat we dit jaar als nooit tevoren uit gaan pakken. Met nieuwe partners en onderdelen, internationale topsprekers en een paar heel vette bands.

Maar ja, we hebben niet voor niets een mediateam bij het VOC, dat zorgvuldig uitkient wanneer we wat bekend maken, wanneer de flyers en posters klaar moeten zijn en de promotievideo… Sinds de eerste, bescheiden Cannabis Bevrijdingsdag op het Amsterdamse Museumplein in 2009, zijn we elk jaar gegroeid als een Powerplant. Van iedere editie leren we en dit jaar loopt alles soepeler dan ooit. Ik kan dus verklappen dat de volledige programmering nu, in februari, al rond is. Vrijwel elke week bieden zich nog bands aan, maar die gaan op de ‘longlist’ voor volgend jaar.

Medical Cannabis Bike Tour

Waar we heel trots op zijn: de Medical Cannabis Bike Tour eindigt dit jaar op Cannabis Bevrijdingsdag. De eerste twee edities van deze Bike Tour, waarmee geld wordt ingezameld voor onderzoek naar cannabis bij bestrijding van kanker, werden in Spanje verreden. In drie dagen fietsten de renners 420 kilometer, om te eindigen bij Spannabis in Barcelona, Europa’s grootste cannabisbeurs. Dit jaar komt de Tour naar het Noorden en is Cannabis Bevrijdingsdag de eindbestemming.

‘Het meest relaxte festival waar ik ooit geweest ben’, in de woorden van D66 Kamerlid Vera Bergkamp die vorig jaar een ‘werkbezoek’ bracht, wordt dus nóg relaxter

Advance_CBD2015_CROP_smallHet belooft sowieso een internationale editie te worden; we verwachten bezoekers uit heel Europa en sprekers uit Canada en de Verenigde Staten. Vooruit, twee namen dan: Marc en Jodie Emery, de ‘Prince and Princess of Pot’, zullen op 14 juni het Flevopark toespreken. Meer goed nieuws: onze hoofdsponsor Dutch Passion richt dit jaar een chill-out zone in op het veld. ‘Het meest relaxte festival waar ik ooit geweest ben’, in de woorden van D66 Kamerlid Vera Bergkamp die vorig jaar een ‘werkbezoek’ bracht, wordt dus nóg relaxter.

Hennepmarkt en filmfestival

De vaste onderdelen blijven: de Hennepmarkt, de uitreiking van de Highlife Cannabis Cup en de Koos Zwart Award en het Cannabis Filmfestival, in de grootste ger van Europa (roken toegestaan). Ook de gigantische opblaas-springkussen-glijbaan in de vorm van een haai is geprolongeerd, zodat de minderjarige bezoekers ook haai kunnen worden. De toegang is zoals elk jaar helemaal gratis.

Volg het VOC op de social media

Vanaf volgende week gaan we de complete line-up bekend maken, dus houd dus de websitede Facebookpagina en de @cannabisdayams Twitter account in de gaten. En oké, Joop, de eerste bandnaam is voor RollingStoned: we verheugen ons zeer op de komst van de groep die vorig jaar Cannabis Bevrijdingsdag in Antwerpen afsloot: Rupelsoldaten. Sinds 2005 brengen deze vredessoldaten reggae en dancehall met Vlaams-Rupelse Lyrics om het volk in lichterlaaie te zetten. Ik voorspel een triomftocht op 14 juni…

 

(advertenties)