(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zo’n beetje alle cannabisliefhebbers kennen wel het begrip wietcrisis; het gaat doorgaan gepaard met joints met weinig wiet en veel tabak, lege stashboxen en slapeloze nachten. Toch hoeft een wietcrisis niet zo’n heel groot probleem te zijn want met deze 10 tips gaat je cannabis aanzienlijk langer mee. 

Je kunt veel over wiet en hasj zeggen maar niet dat het goedkoop is, en helemaal niet als je het van de coffeeshop moet hebben. Je kunt er dus maar beter zo efficient mogelijk mee omgaan als je een beetje krap bij kas zit. Daarom deze 10 tips om meer uit je gram te halen, doe er letterlijk je voordeel mee!

Tip #1: Wie(t) wat bewaart die heeft wat

Gooi kleine kruimeltjes wiet niet op de grond maar bewaar ze. Of beter nog, neem glazen potjes en stop daar alles in waar je in tijden van voorspoed je neus voor ophaalt. Kleine luchtige microtopjes bijvoorbeeld die je aan het einde van een avondje knippen de moeite niet meer waard vind. Maar ook de bruin geworden wiet na het verdampen, en zelfs de niet helemaal opgerookte pure joints. Als je helemaal niets meer hebt, dan is zo’n potje een absolute redder in nood.

Tip #2: Rook niet zo gulzig

Als de wietbergen nog tot de hemel reiken kun je er gulzig van genieten. Je kunt echter ook even vooruit denken (naar het einde van de maand bijvoorbeeld), en het wat rustiger aan te doen. Tuurlijk is het mooi om een dikke vette jonko te roken maar een wat kleinere joint doet zijn werk waarschijnlijk ook wel. Rook wat minder gulzig, dan heb je ook nog wat in wietcrisistijd.

Rook rustig en beheerst, dan geniet je meer van minder. Foto: Shane N. Cotee, Shutterstock

Tip #3: Neem eens wat CBG bij je THC

CBG, oftewel cannabigerol is de voorloper van andere cannabinoïden zoals THC en CBD. Dat is wellicht een  interessant weetje, maar nog interessanter is dat CBG het effect van THC versterkt én verlengt. Dat geldt trouwens niet alleen voor THC maar CBG versterkt en verlengt ook de effecten van CBD. Een interessant goedje dus dat CBG, maar hoe kom je eraan? Wel, je kunt het zelf kweken met de wietsoort CBG-Force (of Auto CBG-Force) van Dutch Passion bijvoorbeeld. Of je koopt gewoon een flesje CBG olie, want dat kan tegenwoordig ook.

Tip #4: Probeer eens een bong

We hebben het vaker gezegd: iedere zichzelf respecterende wietroker zou tenminste één bong moeten hebben. Niet alleen wordt je knetterstoned van een bong, maar je rookt je wiet ook efficiënter. Zeker als je graag pure joints rookt kun je besparen met een bong. Een joint blijft namelijk aanstaan, ook als je even niet rookt, en verspilt dus kostbare cannabis. Een bong rookt alleen als jij ook rookt, en met de wiet uit één pure joint vul je meerdere bongs.

Gebruik een bong. Je wordt knetterstoned en minder wiet gaat in rook op. Foto: BAZA Production, Shutterstock

Tip #5: Gebruik geen aansteker maar een Hemp Wick

Deze tip sluit mooi aan bij tip #4. Als je namelijk een bong of pijp gebruikt om je wiet uit te roken, dan kun je daar nóg efficiënter mee omgaan door die aan te steken met een Hemp Wick. Zo’n Hemp Wick is feitelijk een soort aansteeklont, en ook nog eens gemaakt van hennep. Omdat de vlam van zo’n lont op een lagere temperatuur brandt als een gasvlam brand de wiet ook langzamer – en gaat het dus ook langer mee!

Tip #6: Overweeg een verdamper

Goed, je moet er misschien even voor sparen maar met een verdamper ben je spekkoper als het op wiet aankomt. Een verdamper verwarmt je wiet alleen, waardoor er geen verbranding plaatsvindt, en je toch veel meer effect voelt van minder cannabis. Dat niet alleen maar een verdamper is natuurlijk ook gezonder dan roken, en geeft je een pure wietsmaak. En zelfs na het vapen tenslotte, kun je de resten nog gebruiken om nóg een keer stoned van te worden met edibles.

Gebruik een verdamper voor een sterker effect van minder wiet + hergebruik. Foto: Marshall L. P, Shutterstock

Tip #7: Microdoseren met een one-hitter

One-hitters zijn ideaal voor wietrokers met een budget en mensen die cannabis willen microdoseren. Een one-hitter – de naam zegt het al – is een piepklein wietpijpje om slechts enkele haaltjes uit te nemen. Hierdoor rook je niet alleen minder wiet, je wiet smaakt ook altijd vers!

Tip #8: Koopjesjagen in de coffeeshop

Natuurlijk is die speciale Haze of Amerikaanse variëteit lekkerder of sterker dan die voordelige buitenwiet of Big Bud aanbieding, maar je betaalt er ook voor. Bovendien doen voordelige soorten en aanbiedingen in de coffeeshop qua effect ook hun werk uitstekend. Sommige coffeeshops verkopen ook zeer voordelig wietgruis voor medicinale doeleinden.

Met een grinder met kief-vanger heb je altijd wat lekkers voor krappe tijden. Foto: Dmytro Tyshchenko, Shutterstock

Tip #9: Kief voor krappe tijden

Ja, je moet even vooruit denken maar als je nu een grinder met een ingebouwd zeefje regelt, dan heb je in crisistijd altijd wat kief te roken. Zo’n grinder bevat zogezegd een zeef en daaronder zit een opvangbak. Elke keer dat je wiet erin maalt, vallen er trichomen door het zeefje voor krappe tijden. Luxe in krappe tijden welteverstaan want kief bestaat uit pure trichomen, en is dus zeer rijk aan smaak en THC.

Tip #10: Draai dunne jointjes met lange tips

Hoeveel joints haal je uit een gram? Dat verschilt van persoon tot persoon maar wie dunne puurjointjes draait met een lange tip erin, die draait er waarschijnlijk het meeste. Zo’n dun jointje met een lange tip is eigenlijk een beetje zoals de eerdergenoemde one-hitter, behalve dat je hiervoor geen one-hitter nodig hebt. Nog voordeliger dus, het is immers wietcrisistijd!

[Openingsfoto: Carlos Restrepo, Shutterstock]
(advertenties)