(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een smakelijke budgetpost voor verdampende cannabisliefhebbers: wietboter maken van verdampte wiet. Wiet verdampen is heerlijk en verdampers zijn zeer efficiënt. Toch kun je nog gemakkelijk high worden van de wiet die na het verdampen overblijft. Het is al gedecarboxyleerd, dus perfect om mee te koken!

boter1

Verdampte wiet (AVB)

Verdampers zijn zeer efficient in gebruik. Dit komt omdat er geen rook verloren gaat zoals bij een joint, of wanneer je wiet in een bong of pijp rookt. Verdampers zijn zelfs zo efficiënt dat er na het verdampen nog zo’n 20 tot 30 procent van de aanwezige THC in de wiet aanwezig is.

En daar kun je dus prima mee koken. Er is in het Engels zelfs een afkorting voor verdampte wiet bedacht: AVB, oftewel Already Vaped Bud. let er bij het verdampen alleen wel op dat je de wiet niet zo heet laat worden dat het zwart is. Wanneer je tot 190 graden verdampt, zit je altijd goed en blijft er nog genoeg THC over in je verdampte wiet.

Wietboter (of olie) van verdampte wiet

Wanneer je een mooie vette wietboter of olie van je verdampte wiet maakt, kun je dat daarna gemakkelijk in andere gerechten verwerken. Kies een lekkere vette, ongezouten roomboter of een mooie olijfolie als basisingrediënt.

Begin met het stoppen met weggooien van je verdampte wiet maar verzamel het in plaats daarvan, voortaan in een potje tot je een aanzienlijke hoeveelheid hebt. De actieve cannabinoïden zijn in verdampte wiet meestal nog redelijk goed vertegenwoordigd, en dus prima geschikt om nog heerlijke THC-houdende gerechten mee te maken. Wat je nodig hebt is ongeveer 60 tot 75 gram verdampte wiet op 250 gram roomboter, en een flinke scheut water (ongeveer een halve liter). Je gebruikt in de regel zo’n vier tot vijf keer zoveel verdampte wiet als wanneer je gewone wiet zou gebruiken.

Recept

  • Een slowcooker of een stoofpannetje werkt het gemakkelijkst wanneer je wietboter of olie gaat maken. Maar een gewone RVS soeppan werkt ook. Zet de slowcooker aan, of de pan op het vuur en vul deze met de boter en het water. Verhit tot de boter gesmolten is, en het water kookt, en voeg je verdampte wiet toe.
  • Doe nu het deksel op de pan en zet de warmtebron op de allerlaagste stand. Laat het mengsel zo een middagje stoven. Een uur of vijf dus. Roer af en toe om de warmte en de wiet goed te verdelen.
  • Na het stoven is je wietboter (of wietolie) klaar. Nu hoef je het alleen nog even te zeven met een kaasdoek om de verdampte wietresten eruit te krijgen.
  • Laat de boter opstijven in de koelkast. De volgende dag kun je de boter zo van het water scheppen. Het water is nutteloos en mag je weggooien. Bewaar je wietboter in de koelkast zodat je het kunt gebruiken wanneer je maar wilt. Voor spacekace, pannekoeken, koekjes of gewoon op een geroosterd broodje bijvoorbeeld.

Eet smakelijk!

(advertentie)