(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dat ze op het linksrijdende eiland aan de overkant een beetje gek zijn is natuurlijk geen nieuws. Maar om een volledig uitgewoond huis – want afgefikte wietkwekerij – aan te bieden voor bijna zestigduizend euro… dat gaat voorbij de absolute gekte! Een video van de verkopende en behoorlijk eerlijke makelaar gaat nu viral.

Van buiten lijkt het nog wel wat

Je hoort wel eens van horen zeggen dat er ergens een zolderbrandje is geweest waarbij de oorzaak in een slechte stroomvoorziening van een wiethok zou kunnen worden gezocht. Maar dit gedoe in Groot-Brittannië is weer van een geheel andere orde!

Het gaat om dit kot aan Sutcliffe Street in de plaats Halifax nabij de stad Leeds in het noorden van Engeland, dat dus te koop wordt aangeboden voor 49.995 Britse pond, ofwel iets meer dan 58K in goeie ouwe eurootjes:

Van buiten valt het nog wel mee, zeg je? Snel naar binnen dan, samen met de verkopende makelaar Adam Protheroe, die dankzij zijn onderkoelde humor inmiddels een soort van internetberoemdheid is geworden in zijn thuisland.

Een eerlijke makelaar, kom daar nog maar eens om

“Het zal zeker verkocht worden, voor elk huis is een koper”, zegt de makelaar op de virtuele tourvideo terwijl hij ons rondleidt in het zo op het oog door een bom verwoeste huis met 3 slaapkamers. Die video is een vette hit geworden, omdat deze makelaar er nu eens NIET omheen draait bij het aanprijzen van een stukkie onroerend goed. Kan ook moeilijk als dit de keuken is die je moet slijten:

Of dit 1 van die 3 (*ahum) slaapkamers:

Je begrijpt dat het voor makelaar Adam weinig zin heeft om de hete brij heen te draaien, een hete brij die in dit geval bestaat uit een goeie fik in een ‘cannabis farm’ zoals ze een wietkwekerij in de UK plegen te noemen. Met een droog “As mentioned, it’s been fire-damaged so it needs full refurbishment. Cash buyers only”, weet onze verkoper dat heikele punt handig te omzeilen.

Van elke drol kun je een gebakje maken

In de Facebook-video zegt Adam ook dat de eigenaar hem ‘heel vriendelijk’ verzocht om het huis te verkopen, maar “she failed to tell me it’d been burnt out, but we’ll come onto that”. Ach, laten we anders nog eens wat van dit huis bekijken dat Adam ons aanprijst als “quite a deceiving house actually, it’s got three bedrooms plus an occasional room and accommodation over four floors”.

“Zoals gezegd, er is sprake van brandschade dus het huis heeft een nieuwe meubilering nodig”, gaat de makelaar onverstoorbaar verder. “Uitsluitend contante kopers.”

Vervolgens loopt Adam voorzichtig langs en door alle rommel door het huis met 4 verdiepingen, dat door een Britse website treffend wordt omschreven als ‘cannabis farm wreckage’.

Restanten wietplantage liggen er nog gewoon

Wrak of niet, Adam doet zijn best. Sterker nog, hij zegt gewoon waar het op staat. “It’s suffered significant damages, is probably the best way to put it”, grijnst ie. “Everything can be fixed of course. It will probably become apparent what’s happened here as we go round.”

En inderdaad, als je goed kijkt zie je nog plantenresten in potten en de nodige apparatuur die voor binnenkweek nodig is liggen.

Maar ja, kniesoor die daar over valt toch? Adam: “Certain areas look worse than others. Don’t wear any white jeans when you come to view this property. And don’t wear a suit.” Haha, nee geen witte kleding doen!

“Voor ieder huis is er een koper”, besluit makelaar Adam. “I’ve been in some properties that need work, this is up there with some of the worst ones, but again we like a challenge at Protheroe Property.” Haha, gekke jongens die Britten! Tot slot dan nog dat filmpje dat viral ging, met de groeten van Adam:

(advertenties)