(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We grapten in het verleden al vaker gekscherend de vraag “Hé, heb jij al een bong?” maar het is waar – iedere wietliefhebber zou op zijn minst één bong in huis moeten hebben. Al is het alleen maar als pronkstuk op je schoorsteenmantel. Maar er zijn betere redenen om een bong in huis te halen, lees maar mee… 

Als cannabisliefhebber wil je weleens wat variatie. Variatie in wietsoorten, of misschien af en toe een dabje maar ook de manier van inhaleren van je favoriete rookwaar. Een jointje is lekker maar soms wil je je wiet misschien liever verdampen of – jawel – roken in een bong! De manier van inhaleren is bij een bong namelijk totaal anders, en dat proef je 😉

Een bong is cooler

Een van de voordelen van een bong – om daar maar eens mee te beginnen – is dat de rook die je inhaleert veel koeler is dan wanneer je een gewone joint rookt. Nog afgezien van het feit dat je in een bong pure wiet rookt, is hete rook aanzienlijk slechter voor je longen dan gekoelde. In een bong legt de rook een langere weg af en wordt het ook nog eens gekoeld door het water. Een bong is dus letterlijk veel cooler dan een joint, en nog gezonder ook. Een bong klínkt trouwens ook veel cooler met zijn rustgevende gebubbel.

Een bong is sneller

De rook uit een bong voelt door de lagere temperatuur dus veel zachter aan in je keel. Maar een bong is ook ontzettend makkelijk. Wanneer je zoals zoveel cannabisrokers graag voor het slapen gaan nog even van een snelle sessie wil genieten, is de bong daarvoor het aangewezen gereedschap. Je hoeft niets te rollen, geen geklooi met vloeitjes en tips of tabak en je hoeft zelfs niets te vermalen. Een pluk wiet in je bowl, vuurtje erbij en genieten. En daarna slapen als een stoned prinsesje.

Je wordt knetterstoned!

Als je een van die mensen bent die niet veel meer van een jointje voelt, kún je natuurlijk een week afkicken of meer en meer wiet gaan roken. Maar met hetzelfde – wat zeggen we, met nog veel meer – gemak wordt je weer ouderwets knetterstoned met een bong. Omdat het reservoir van een flinke bong zich vult met veel rook, en jij dat in één keer naar binnen zuigt, wordt je apestoned! Zelfs als je een hoge tolerantiegrens hebt.

Rook uit een bong is schoner

Het water in je bong, en de bong zelf trouwens ook, filtert teer voor een deel uit de rook. Dit kun je goed zien ook want na een paar sessies wordt het water en je bong zelf geel en bruin van de teeraanslag. Viezigheid die je met een joint allemaal in je longen zuigt. Het voordeel ten opzichte van joints wordt helemaal groot wanneer je die laatsten gewend bent met tabak te roken. Je bong zelf maak je trouwens razendsnel schoon met THC Cleaner of wat schoonmaak alcohol.

Bongs zijn kunstwerkjes

Een mooie bong is als een mooie auto, op zich niet noodzakelijk maar wel prachtig om te zien en te gebruiken. De allerduurste bongs zijn regelrechte kunstwerken maar voor een acceptabel bedrag koop je ook als gewone sterveling een prachtig exemplaar. GG Bongs heeft een keur aan verschillende kwalitatieve glazen bongs in allerlei vormen, maten en kleuren die het prachtig doen op je schoorsteenmantel.

Bongs zijn multifunctioneel

Wanneer je er bij de aanschaf van een bong goed op let dat je er een kiest met een zogenaamde glas op glas verbinding (alle Grace Glass bongs hebben glas op glas verbindingen), kun je allerlei onderdelen met elkaar combineren. Koop een passende dabnagel en je hebt een bong en dab-rig in één. Zogenaamde precoolers vangen as voor je op en zorgen voor een extra waterkoeling.

[Openingsfoto en foto groene bong: content diller, Shutterstock]
(advertentie)