(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Grow more, invest less. Is de slogan van Excite, de Zwitsers producent van de nieuwe fSpectrum+ 125 Watt led kweeklampen. Een ideaal maatje voor hobbykwekers dat de laatste led technologie en unieke innovaties bevat. Met slechts 125 Watt aan stroom schiet het een indrukwekkende 363 μmol/s aan fotonen op je planten af.

Jawel, Crazy-Leds heeft twee nieuwe led kweeklampen naar ons kikkerlandje gehaald. Eén daarvan is de fSpectrum+ 125Watt van het Zwitserse merk Excite. Een stoere zwarte led met een bescheiden stroomverbruik en wat dat betreft dus ideaal voor ons hobbyisten. Tegelijkertijd is de led ook zeer professioneel en bevat het de nieuwste led technologie. Je kunt ze dus net zo makkelijk in serie schakelen om grotere oppervlakten mee te belichten. Omdat de lamp over een passieve koeling beschikt ben je gegarandeerd van jarenlang kweekplezier en een garantieperiode van liefst drie jaar.

Méér licht, minder warmte

Zoals je ziet heeft de fSpectrum+ een prachtig aerodynamisch design; hij is gemaakt van hoogwaardig aluminium wat hem onverwoestbaar en licht van gewicht maakt. Het stijlvolle ontwerp is echter niet alleen optisch maar ook praktisch want de zwarte ribben functioneren als het passieve koelsysteem. Dit betekent geen onnodig stroomverbruik en geen ventilator, wat doorgaans toch de zwakste schakel van led kweeklampen blijkt te zijn.

De letter f in fSpectrum+, staat voor fixed, wat inhoudt dat de lamp geen aparte stand nodig heeft om planten te laten groeien, dan wel bloeien. Je kunt de fSpectrum+ met andere woorden gebruiken tijdens de gehelde cyclus van zaadje tot oogst. Het lichtspectrum is ook meteen één van de meest efficiënte op de markt; vergeleken met HPS kweeklampen produceert de led 35% meer opneembaar licht en tegelijkertijd maar 60% van de warmte.

Om het compromisloze volledige intense witte lichtspectrum voor elkaar te krijgen, maakt fSpectrum+ gebruik van vier COB leds van Cree. Dit zorgt voor een sterke vorming van stammen en takken met korte internodes. In de bloeifase stimuleert het de vorming van compacte bloemtrossen voor een uitstekend oogstgewicht.

363 µmol/s

Ondanks het bescheiden stroomverbruik van 125 Watt, produceert de fSpectrum+ toch een indrukwekkende 363 µmol/s aan lichtdeeltjes (fotonen). Dat is de meest efficiënte score mogelijk, namelijk 2,9 PPF per Watt. Door het geringe wattage wordt het licht zeer goed over het gewas verdeeld, helemaal wanneer je meerdere fSpectrums aan elkaar schakelt. Eén fSpectrum+ 125 Watt belicht een oppervlakte van 90 bij 90 centimeter.

De fSpectrum+ gaat ontzettend lang mee, liefst acht jaar continue 16 uur per dag te branden. Daarbij presteert de led zelfs na zes jaar nog steeds op 80% van zijn kunnen. Omdat er geen bewegende delen in de led zitten, hoef je niet bang te zijn dat er na de garantieperiode van drie jaar iets stuk gaat.

De Excite fSpectrum+ 125Watt wordt geleverd met een externe voeding, ophang kabels en vier meter elektriciteitskabel. Hij kost 459 euro en je bestelt hem op Crazy-Leds.com

(advertentie)