(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Verdampte wiet bevat nog meer dan genoeg werkzame stoffen om lekker stoned van te worden. Je kunt het prima in warme maar ook koude hapjes en drankjes verwerken. De wiet is immers al gedecarboxyleerd. Wij doken de cannabiskeuken in om er een lekkere wietwhiskey van te maken.

Een glas wietwhiskey met een paar ijsklontjes is een heerlijke stonede versnapering waar je ook nog eens als een os op kunt slapen. Het proces is veel gemakkelijker dan bijvoorbeeld wietolie maken omdat je de wiet niet meer hoeft te decarboxyleren en ook de alcohol hoeft niet verdampt te worden. Wees wel altijd voorzichtig met alcohol en drink niet meer dan één klein glaasje want zoals je misschien weet laat alcohol je grenzen al snel vervagen en dat wil je met deze wietwhiskey echt niet. Het is sowieso aan te raden om voorzichtig te zijn en eerst af te tasten hoe sterk jouw wietwhiskey geworden is.

DSC_0151

De ingrediënten voor een heerlijke wietwhiskey

Wietwhiskey maken – wat heb je nodig?

  • Verdampte wiet (wij gebruikten 20 gram)
  • 350 Milliliter Whiskey (mag ook een andere sterke drank zijn)
  • Koffiefilters en een koffiefilterhouder
  • Afsluitbare glazen pot

DSC_0145

Weeg 20 gram verdampte wiet af

Neem voor dit recept verdampte wiet maar zorg ervoor dat de wiet niet verbrand is. Sommige verdampers kunnen cannabis namelijk ook een beetje verbranden en dat zorgt voor een vieze smaak. Wij wogen 20 gram verdampte wiet af op 350 milliliter Whiskey. We hebben voor dit recept niet voor de allerduurste Whiskey gekozen want uiteindelijk komt er een behoorlijke wietsmaak aan.

DSC_0160

Zet het mengsel 72 uur in het donker om te trekken

Doe de 20 gram verdampte wiet in een afsluitbare glazen pot zoals de lege en uiteraard schoon gewassen honingpot die wij kozen. Uiteraard kun je ook een weckpot of iets dergelijks gebruiken, zolang hij maar schoon is en afsluitbaar en groot genoeg. Voeg hier de Whiskey aan toe en sluit het potje af met de deksel. Vervolgens zet je het 72 uur weg in een donkere kast om te laten trekken. De cannabinoïden die nog in de verdampte wiet zitten, zullen in de 72 uur oplossen in de alcohol.

DSC_0161

Filter de verdampte wiet eruit met een koffiefilter

Wanneer de 72 uur verstreken is, giet je het wiet en whiskey mengsel in de koffiefilterhouder met koffiefilter om de wietresten van de Whiskey te scheiden. Dit moet je in principe twee keer doen om ervoor te zorgen dat de wietwhiskey mooi helder van kleur wordt (en niet troebel blijft zoals bij ons wel het geval was 😉 ) Dat is in principe alles, nu rest je alleen nog een paar ijsklontjes in een mooi glas te doen en een lekkere stonede wietwhiskey voor jou en je visite in te schenken.

DSC_0165

Een paar ijsklontjes en je wietwhiskey is compleet, cheers

Proost!

(advertentie)