(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Chocolade en cannabis gaan perfect samen zoals je wellicht weet. Dus om deze paasdagen zo stoned als een paashaas door te komen vandaag een heerlijk recept voor een mandje vol wiet-paaseieren. Verstop deze eieren alleen wel extra goed, want je wil niet dat kinderen ze tijdens hun jacht naar paaseieren vinden.

Wietchocola is niet erg moeilijk te maken. Als je het recept eenmaal kent is het een kleine extra stap om er een paar paasei mallen mee te vullen. Je kunt mallen voor paaseitjes in verschillende maten kopen op het internet. Zoek en gij zult vinden. Mochten ze niet op tijd geleverd worden, dan kun je natuurlijk ook gewoon voor een lekkere chocolade paasreep gaan of zo iets. De wiet-chocola die we je met dit recept voorschotelen is behoorlijk sterk, in 20 gram chocola zit 1 gram wiet, dus kijk inderdaad uit met kinderen. Wat heb je nodig?

  • 20 Gram goede wiet
  • 400 Gram extra pure chocola (70% cacao of meer)
  • Een pannetje
  • Glazen schaal
  • Koffiemolen of grinder (iets om de wiet mee te malen)
  • Chocolade paasei mallen of andere vormpjes (bij de blokker oid)
  • Fijnmazige keukenzeef

Decarboxyleren

Van een stuk chocolade dat je met dit recept kun je al lekker stoned worden maar als je een doorgewinterde blower bent kun je het makkelijk sterker maken. Vice versa kan een beginnende blower of een patiënt die niet gewend is om veel wiet te gebruiken, er natuurlijk ook minder wiet in doen. Elke keer dat je een nieuw voorraadje wietchocola maakt, doe dan even voorzichtig en neem niet te veel van het eerste stuk. Elke wietsoort is namelijk verschillend.

Een half uurtje in de oven op 160 graden en fijnmalen tot het een poeder wordt zoals hierboven

Om het effect van de wietchocola zo groot mogelijk te maken decarboxyleer je de wiet eerst. Daarvoor stop je het gedurende een half uurtje in een voorverwarmde oven van 106 graden. Als je een verdamper gebruikt kun je de wiet die je na het verdampen overhoudt gebruiken om wietchocola van te maken. Dan hoef je het ook niet meer te decarboxyleren, het is immers al eens verhit.

Chocola smelten

Terwijl de wiet toch even in de oven zit kun je alvast de chocola gaan voorbereiden. Plaats de glazen schaal in een pan met wat pruttelend water. Zorg ervoor dat de schaal alleen heet wordt van de stoom, en niet in het kokende water zelf zit. Een klein laagje water gebruiken dus, zodat het niet in direct contact komt met de schaal. Je hebt namelijk maar een matige hitte nodig. Breek de chocola in stukken en stop ze in de schaal om te laten smelten, probeer het smelten niet te versnellen door de hitte te verhogen, dit zal je wietchocola verpesten.

shutterstock_301662113

Terwijl de wiet in de oven zit kun je vast de chocolade gaan smelten. Foto: NatashaPhoto, Shutterstock.com

Laat de wiet even afkoelen als het net uit de oven komt. Het moet nu heel droog en broos aanvoelen. Vermaal het tot een fijn poeder, daarna zeef je het poeder in een fijnmazige keukenzeef zodat alle kleine stukjes zoals steeltjes eruit zijn.

Eieren maken

Mix het poeder goed met de gesmolten chocola en haal de schaal met de mix uit de pan en verdeel het over je vorm. Je kunt een vorm voor ijsblokjes gebruiken als je geen chocoladevorm hebt maar dan krijg je natuurlijk ook geen echte wiet-paaseieren. Laat eventuele luchtbelletjes ontsnappen door de vorm met de nog warme chocolade mix een paar keer voorzichtig op je aanrecht te laten vallen. Dan laat je de wietchocola in de vorm stollen in de koelkast.

shutterstock_392350423

Zo stoned als een paashaas met wiet-paaseieren, geniet! Foto: AlessandroZocc, Shutterstock.com

Voor de meeste mensen is één gram wiet best een sterke dosis dus kun je het best een klein stukje nemen, begin bijvoorbeeld met een eitje van ongeveer 5 gram.

Zalig pasen allemaal, en bedankt voor de bloemen 😉

[Openingsbeeld: AlessandroZocc, Shutterstock.com]
(advertentie)