(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een geinig trucje voor tijdens de paasbrunch is het: de zelf-aanstekende joint. Een leuke aanleiding voor een weddenschap met je schoonmoeder ook trouwens. Wed voor een nader af te spreken bedrag met haar dat je een joint kan draaien die zichzelf aan kan steken. Zo win je gegarandeerd de weddenschap.

De zelf-aanstekende joint is niet moeilijker om te draaien dan een gewone binnenstebuiten joint. Eerlijk gezegd is het zelfs makkelijker want je laat de vloeiflap voor deze keer aan je joint zitten, daar steekt hij zichzelf namelijk mee aan straks. Wat heb je nodig?

20160325_094334 (Custom)

De ingredienten voor de zelf-aanstekende joint zijn hetzelfde als voor elke andere joint. Wiet, vloei en een tip dus. Een grinder is natuurlijk ook erg handig om je wiet mooi fijn mee te malen, aan de slag! Leg je vloei op tafel, maar dan met de plakrand naar beneden en naar je toe. Vul de joint zoals je gewoonlijk ook doet met je favoriete kruid en een tip en draai hem binnenstebuiten dicht.

20160325_094700 (Custom)

Nu lik je de joint aan de buitenkant door de vloei heen over de plakrand dicht. Als hij goed geplakt is kun je de flap vloei die je overhoudt terugvouwen en je joint voorzichtig aanstampen. Je bent klaar voor de grote truc, die is niet moeilijk maar vergt wel wat handigheid. Steek de flap aan de onderkant van de joint aan en laat de vlam omhoog kruipen. Wees wel een beetje rap want als de vlam eenmaal bij de bovenkant van je joint aangekomen is, moet je snel een flinke haal nemen en de vlam naar binnen zuigen. Voila, je joint heeft zichzelf aangestoken!

20160325_094713 (Custom)

Tot slot nog deze video-instructie voor als het je nog niet helemaal duidelijk was. Vrolijk pasen!

 

(advertentie)