(advertentie)
(advertentie)
PLANTARIUM Lees ook:
(advertentie)

Al sinds 1993 bedient growshop Plantarium uitsluitend hobbykwekers. Met de nieuwe growshopwet in de hand, probeerde justitie de kweekwinkel in 2015 te sluiten. Maar aangezien de growshop niets met grootschalige wietteelt te maken heeft, stak de rechter daar een stokje voor. Plantarium mag dus gewoon hobbykwekers bedienen en doet dat vanaf nu ook online, en wel hier op CNNBS.nl

Met gepaste trots verwelkomen we de experts van growshop Plantarium hier op CNNBS.nl. Net als wij, richten ook zij zich namelijk uitsluitend op de hobbykweker die zijn eigen recreatieve of medicinale cannabis kweekt. Juist dát leverde Plantarium in 2015 een unieke vrijspraak van de rechter op, die stelde dat de winkel in kweekbenodigdheden niets illegaals doet aangezien zij uitsluitend kleinschalige hobbytelers bedient.

In Nijmegen kun je als kleinschalige hobbykweker dus gewoon bij growshop Plantarium terecht. Maar vanaf nu kun je daarnaast ook tweewekelijks op CNNBS online kweeklessen van Plantarium volgen. Alleen niet voordat ze zich in eigen woorden aan je voorstellen.

Unieke vrijspraak

In 1993 openden wij onze growshop in Nijmegen. Vanaf die eerste dag richten wij ons op de kleinschalige, hobbymatige en medicinale cannabiskweker en -consument. We vinden het belangrijk dat iedereen op een verantwoorde en veilige manier zijn eigen cannabis kan groeien en gebruiken. Hierin voorzien we onze klanten van uitgebreid advies, zowel in de winkel als digitaal via de mail en sociale media.

Plantarium eigenaar Ed Gerritsen adviseert een van zijn klanten.

Het runnen van een idealistische kweekwinkel is niet altijd makkelijk geweest. In 2015, toen de zogenoemde growshopwet werd ingevoerd, viel de politie ook bij ons binnen. We verschenen noodgedwongen voor de rechter. Wat volgde is een unieke vrijspraak, door zowel de meervoudige kamer als het gerechtshof in Arnhem. Zij bepaalden dat onze handelswijze bij Plantarium volledig legaal is binnen de Nederlandse wet.

Sinds deze strijd is Plantarium de enige growshop in Nederland die openlijk advies geeft over cannabis. Van het inrichten van een kweektent, tot advies over de juiste wietsoort voor medicinaal gebruik, (biologische) plantenvoeding, oogsten en curen. Eigenlijk alles wat met het buiten of binnen kweken van cannabis te maken heeft. En dat doen we al jaren in alle openheid.

Waarom Plantarium?

Je zal begrijpen dat het niet makkelijk is geweest om onze winkel open te houden. Waarom wij het toch doen is allereerst uit liefde voor de plant, simpel. We weten al jaren dat cannabis een van de meest nuttige planten ter wereld is. Het is een krachtig medicijn, een recreatief ontspanningsmiddel én een duurzame en ijzersterke vezel voor de industrie. Wij willen een bijdrage leveren aan het imago van cannabis en het negatieve stigma en alle leugens erover de wereld uit te helpen. Gelukkig wordt het taboe van de afgelopen 100 jaar langzaam maar zeker doorbroken. Mensen gaan realistischer naar de plant kijken, ook al kan deze ‘groene revolutie’ ons niet snel genoeg gaan.

Growshop Plantarium in Nijmegen.

Wiet kweken voor eigen gebruik

Uiteindelijk streven we naar normalisering en legalisering. Ieder mens zou zich namelijk zelf moeten kunnen en mogen voorzien in de eigen cannabisconsumptie. Op een veilige, kleinschalige en schone wijze, zonder chemische bestrijding, verzwaringsmiddelen en al dat soort onzin. Om dat te bereiken is goede, onderbouwde informatie en voorlichting nodig en daar hechten we dan ook veel waarde aan. We begeleiden onze klanten om kwalitatief goede cannabis te kweken op een veilige manier die het beste bij hun wensen aansluit.

Iedere kweker is anders, beginner of gevorderd. Sommige klanten komen dagelijks langs met foto’s en vragen, anderen voorzien we van een upgrade of een nieuwe set-up. Dat is bij ons allemaal mogelijk; transparantie en idealisme gaan boven het commerciële belang.

We laten ons hierbij graag inspireren door landen die Nederland op het gebied van cannabis al ver voorbij zijn. Hierdoor vind je bij Plantarium niet alleen de standaard producten maar ook veel recente uitvindingen. Denk bijvoorbeeld aan moderne LED-armaturen, gecertificeerde organische plantenvoeding, cure-patches, rosin-presses, Autopots, BioTabs, de nieuwste Californische cannabiszaden en ga zo maar door.

Naast advies over de plant en de kweek, begeleiden we ook klanten die medicinaal cannabis gebruiken. Bijvoorbeeld mensen die olie druppelen, wiet verdampen, of eten vanwege de medicinale verlichting dat het ze brengt. Daarbij is er een schat aan wetenschappelijke publicaties die we uitpluizen en meenemen in onze adviezen. Collega Hidde is onze medicinaal cannabis expert en staat altijd open voor contact.

In de opgeruimde winkel vind je de nieuwste innovaties op het gebied van de hobbymatige teelt van cannabis.

Advies op CNNBS en Mediwietsite

Om nog meer mensen te kunnen helpen, hebben we de handen ineengeslagen met CNNBS.nl en Mediwietsite.nl. Voortaan zullen we tweewekelijks onze kweekkennis delen op CNNBS.nl en kun je op Mediwietsite.nl terecht voor artikelen over medicinaal gebruik.

(advertentie)