(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De AK-47 planten van Bio Bertje naderen hun climax in de vijf de tot en met de achtste bloeiweek van dit kweekverslag. De ene top is nog dikker dan de andere en stuk voor stuk zijn ze bedekt met een gulle laag kristallen. Het ziet er geweldig uit voor Bio Bertje, als alleen toprot nog maar even op afstand blijft…

Hoi, lieve lezers!

Twee weken geleden eindigde mijn verslag ongeveer met week 8 van de kweek. Ook in week 9 blijven de AK-47 planten groeien als kool! Ze hebben een mooie donkergroene kleur en er groeien nu overal toppen. Het is verbazingwekkend hoe groot de hoofdtoppen nu al zijn, en de productie van trichomen is ook helemaal in full swing. De planten worden met iedere dag plakkeriger. Ik geef ze nog steeds voeding van Mills, en voeg dat om de waterbeurten aan het voedingswater toe. Ik hou hierbij het voedingsschema van Mills aan en de planten vinden het heerlijk zo te zien.

Trichomen zijn overal en zien uit als kleine sterretjes, geweldig!

PK boost in bloeiweek #6

Mijn SANlight LED lampen staan nog steeds op 100% ingesteld. Ik heb de zonsopgang functie uitgeschakeld en de lampen hangen nu op een afstand van 50 cm van de top van de planten. Daarmee heb ik het maximale licht over de hele groeioppervlakte heen. De geur van de AK-47 van Serious Seeds wordt nu ook sterker; er hangt een zware wietlucht in mijn tent. Lekker zoet met een licht houtachtig aroma. Ik kan niet wachten tot mijn medicijn klaar is, en ik proeven mag.

In de zesde week van de bloei (week 10 van deze kweek) begin ik met 2 milliliter per liter Ultimate PK, een PK-booster (fosfor en kalium) die de groei van de toppen stimuleert. De twaalf AK-47 planten zijn er heel blij mee en vormen meer en nog grotere toppen. Op alle hoofdtakken zitten nu al reusachtige toppen en alle zijtakken groeien dicht. Dit wordt een geweldige oogst zoals het nu uitziet.

Potent tegen rugpijn

Het aroma in de Homebox tent is heerlijk; het is een sterke en zoete muskusgeur die mij telkens weer laat watertanden. De planten glinsteren in de flits van de camera als ik foto’s neem. Trichomen zijn overal en zien uit als kleine sterretjes, geweldig! Het effect van de AK-47 van Serious Seeds is sterk en het is een hele potente wietsoort; perfect voor pijnbestrijding en daarom goed tegen mijn chronische rugpijn van een hernia.

Helaas blijft het weer slecht en daarmee is de luchtvochtigheid in mijn tent op een niveau van 72%. Dat is veel te hoog en ik ben nu officieel heel erg bang voor toprot! 🙁

De kweektent is nu weer helemaal dichtgegroeid, en daarom haal ik nog even de grootste schutbladeren weg. Daardoor krijgen de lagere topjes ook meteen beter licht en wordt ook de beluchting beter. Het weer buiten wordt slechter in week 11 en de luchtvochtigheid in mijn tent stijgt tot 69%. Dat is veel te hoog voor de bloei-fase en vergroot de kans op toprot enorm. Iedere kweker is bang voor toprot, en ik hoop dan ook dat de luchtvochtigheid weer snel zakt.

72% luchtvochtigheid!

Niettemin groeien de toppen van alle planten verder en zijn nu al groter dan alles wat ik tevoren gezien heb! De mooie ontwikkelingen gaan verder in week 12 en nu zijn de hoofdtoppen al dikker dan mijn armen! De hoeveelheid kristallen is verbazingwekkend, de planten hebben een dikke laag trichomen en ruiken nu nog sterker. Ik persoonlijk denk dat deze voorspoedige ontwikkeling komt door het spectrum van de LED kweeklampen, en kan ze sterk aanbevelen aan iedere kweker. Helaas blijft het weer slecht en daarmee is de luchtvochtigheid in mijn tent op een niveau van 72%. Dat is veel te hoog en ik ben nu officieel heel erg bang voor toprot! 🙁 …tot volgende keer…

Bio Bertje

(advertentie)