(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Cannabis is een avontuur en een uitdaging. Het schudt je wakker en geeft je een inmense kracht, maar dat dit groene avontuur – dat begon met een herseninfarct – mij 10 jaar later in het Europees Parlement zou doen pleiten voor legalisatie in mijn “beide” landen… dat had ik in mijn stoutste dromen niet durven dromen. Helaas werd dit positieve avontuur daarna overstemd door de actie tegen trekt Uw Plant…

Podemos Cannabico

Als Spaanse ben ik al even actief lid bij Podemos Cannabico. Dat is een sectorale groep van Podemos – de linkse Spaanse partij onder leiding van Pablo Iglesias – die zich met de legalisatie bezighoudt. Begin februari vroeg de voorzitter van Podemos Cannabico of ik eens naar Brussel wilde komen; naar het Europees Parlement om een gesprek te hebben met Estefania Torres. Zij is euro-gedeputeerde voor Podemos Europa en gespecialiseerd in de visvangst en landbouw.

Estefania had een evenement in haar agenda gepland over cannabis in Europa. Het was als vrouw in deze cannabiswereld een eer om op Internationale Vrouwendag 8 maart het EP binnen te gaan op vergadering met euro-gedeputeerde Estefania en Nora. Super madammen om op vrouwendag over cannabis te vergaderen met enkel vrouwen. Het was een dag om nooit meer te vergeten. Toen ze met de vraag kwam of ik dit event zou willen helpen mee te organiseren, was ik verbaasd en blij om het vertrouwen en verantwoordelijkheid die deze vrouwen mij gaven.

Drie Spaanse cannabis sisters bij elkaar, met in het midden onze CNNBS-columnist Mary Jane Rose

Europees cannabisdebat

Het was ook een welkome afleiding voor mij daar mijn vader terminaal ziek was en ik regelmatig op en af naar Spanje ben moeten reizen tijdens de organisatie, met 2 weken voor het event het overlijden van mijn liefste papi. Ik kreeg de verantwoordelijkheid om sprekers uit te nodigen voor die dag, wat ik op zich het moeilijkste vond maar ben trots op iedereen die mee gedaan heeft en hard mee geholpen heeft: dank u allemaal.

Op 2 mei was het eindelijk zo ver en werd er in het Europees Parlement in Brussel over de toekomst van cannabis in Europa gedebatteerd. Zeker voor ons Belgische patiënten om wat steun te vinden op Europees vlak, daar we hier in België niet gehoord worden. Marian en Serge van stichting PGMCG hebben dan weer toegelicht hoe het wel zou kunnen met hun bereikte convenant om wiet te kunnen kweken als patiënten in Tilburg.

Door deze arrestaties zijn wij allemaal terechtgesteld door het “ego” van 1 man: Bart De Wever. Onze mensenrechten worden geschonden, we worden als marginalen behandeld, gestigmatiseerd en gediscrimineerd om een plant

En er zaten liefst 3 CNNBS columnisten op een rij, naast nog veel meer interessante mensen… Ik wil er bewust niet te veel over uitwijden daar mijn co-columnisten er al breed over verteld hebben. Het was een heel educatieve en verrijkende dag en we hebben allemaal veel nieuwe interessante mensen leren kennen uit de Spaanse en Europese cannabis wereld. Het was ook hoopvol voor ons patiënten die cannabis als medicijn gebruiken.

Geen steun van politieke partijen

Desondanks is deze hoop volledig aan diggelen geslagen doordat een paar dagen nadien de mensen van de oudste cannabis social club Trek uw plant werden gearresteerd, gedirigeerd door mister zero-tolerance Bart De Wever. Het is triest dat deze 3 mensen nog een maand opgesloten moeten blijven – zonder borgsom – en als criminelen behandeld moeten worden, gewoon omdat zij in de club voor 400 mensen op een transparante manier hun medicijn kweekten.

Dit is al de derde inval en de zwaarste. Vraag me nog steeds af hoe toevallig de arrestaties waren na de N-VA interventie in het EP over de toekomst van cannabis? Triest is ook dat er van geen enkele Vlaamse politieke partij steun komt voor dit onrecht.

Podemos pro-cannabis demonstratie, hoogste tijd dat er ook in België een serieus debat komt om de plant en haar consumenten uit het verdomhoekje te halen…

Stop de discriminatie

Daarentegen heb ik een mooie mail van ex-eerste minister Elio Di Rupo (Parti Socialiste) ontvangen die volgende week aan Minister Geens een parlementaire vraag zal stellen hierover. Door deze arrestaties zijn wij allemaal terechtgesteld door het “ego” van 1 man (De Wever). Onze mensenrechten worden geschonden, we worden als marginalen behandeld, gestigmatiseerd en gediscrimineerd om een plant.

Wij zijn “normale” mensen die gekozen hebben voor een groen en gezonder alternatief, dat is alles. Ik zeg NEE tegen mijn discriminatie en tegen die van zoveel anderen. Niemand zou gediscrimineerd mogen worden: niet voor hun kleur, afkomst, geaardheid, religie maar ook niet voor hun keuze van medicijn of genotmiddel. Krijg je in mijn geval van het leven een tweede kans word je ervoor afgestraft… zo oneerlijk.

Hopelijk komt er snel een debat hier in België om deze zinloze war on drugs te beëindigen.

Remember gifts of nature are there to be enjoyed, not abused

MJ Rose  #HappyWomanHappyWorld

(advertentie)