(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wietsnoepjes zijn superlekker en in tegenstelling tot wat je misschien denkt, heel makkelijk om te maken. Stop er een paar in je jaszak en je bent altijd op het juiste niveau. Wel goed voor kinderen verstoppen deze snoepjes want ze zijn niet van gewone snoepjes te onderscheiden. 

Om een zak heerlijke wietsnoepjes te maken heb je niet veel nodig; cannabistinctuur, een keuken, een vleesthermometer en een zak zuurtjes. De zuurtjes vormen de basis voor je wietsnoepjes en zijn al helemaal op smaak. De cannabistinctuur voegen we er bij om de snoepjes in wietsnoepjes te veranderen, dus dat moet je wellicht eerst even maken. Hoe je cannabistinctuur maakt zie je in de video onder aan dit recept.

Wietsnoepjes

wietsnoepjes

Benodigdheden: een grote zak zuurtjes, een vleesthermometer, cannabistinctuur (zie video) en een scheutje water. Snoepvormpjes zijn optioneel want je kunt ook een vel bakpapier gebruiken.

Bereidingswijze: begin met het vermalen van de snoepjes met een koffiemolen of een vijzel. Wanneer je de snoepjes mooi op kleur wil houden gebruik dan alleen snoepjes van dezelfde kleur, groen bijvoorbeeld 😉 Als het je niet kan schelen welke kleur je wietsnoepjes hebben, mieter je ze gewoon allemaal door elkaar.

Doe de vermalen snoepjes bij elkaar in een RVS-pannetje en giet er een scheutje water bij, ongeveer een kwart kopje. Zet het pannetje op je gasfornuis (of elektrisch, inductie, het maakt allemaal niets uit) en verhit tot het bijna 150 graden (Celsius) heet is, en het een vloeibaar geheel wordt. Meet de temperatuur na met je vleesthermometer.

Wanneer het precies 150 graden is neem je het pannetje van het vuur en voeg je er zoveel cannabistinctuur aan toe als je wil. Roer het even door elkaar en giet de snoepstroop in snoepvormpjes of op een bakplaat met daarin een vel bakpapier. Wanneer je een bakplaat hebt gebruikt kun je het vlak voor het helemaal hard is, nog in stukken knippen met een schaar, of je breekt het gewoon achteraf in stukken. In de snoepvormpjes kun je de snoepjes gewoon laten uitharden.

Stop een wietsnoepje in je mond en geniet!

Cannabistinctuur maken:

[Openingsfoto: Mindscape studio, Shutterstock.com]
(advertenties)