(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

1 April, kikker in je bil! Bij uitstek de dag om ongegeneerd te liegen. Ook wij houden van een geintje alleen niet wanneer het om cannabis gaat, daar wordt namelijk al veel te veel over gelogen in de media. Vandaar deze drie wonderlijke geen april grappen over cannabis, zonder gekheid.

Cannabis is zo’n wonderlijke en geweldige geneeskrachtige plant dat je bijna zou denken dat het plantje an sich een 1 april grap is. Maar toch niet want ze bestaat echt en ook de volgende wonderlijke feiten over cannabis zijn niet gelogen. 3 x Gekheid op een stokje, die 100% zeker geen grappen zijn.

1 Cannabis is gezond!

shutterstock_316271747

Cannabis is gezond voor je. Ons endocannabinoïde systeem is er speciaal voor gemaakt. Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Cannabis is gezond zeg je, dat moet toch zeker wel een grap zijn? Nee dus! Cannabis is bij het juiste gebruik wel degelijk gezond voor mensen. Het heeft alles te maken met het menselijke endocannabinoïde systeem. Dat is een lichaamseigen cannabinoïde systeem dat niet alleen mensen, maar ook veel dieren hebben. Onze lichamen maken namelijk zelf ook endocannabinoïden aan, en daarvoor zijn wij uitgerust met een systeem van receptoren dat reageert op deze endocannabinoïden. Cannabis is een van de weinige bronnen van plantaardige cannabinoïden, vandaar dat het zo’n goed en veelzijdig medicijn is. Waar is het dan allemaal goed voor, vraag je je af? Nou onder andere tegen epileptische aanvallen, stress, kanker, slapeloosheid, glaucoom, hersenschuddingen, orgaantransplantatie, botbreuken en ga zo maar door. Wil je écht weten waar cannabis op medisch gebied zoal voor ingezet kan worden, lees dan dit lijstje van 22 ziektes (met bronnen) er maar op na.

2 Cannabis levert Nederland jaarlijks 1,5 miljard euro op

wieteuros

Dankzij cannabis verdient de Nederlandse staat nu al 1,5 miljard euro per jaar. Foto: Soru Epotok, Shutterstock.com

Zelf in het huidige kromme cannabisbeleid harkt onze overheid jaarlijks 1,5 miljard euro op. Bam! Coffeeshophouders worden dan wel continue aan de achterdeur door justitie gepest, maar zijn dus wel goed voor een enorm bedrag aan belasting. Daar kwam advocaat en RollingStoned columnist meester Veldman een maand geleden achter.

RTL Z heeft eerder ook een berekening gedaan. Naar aanleiding van de grote belastinginkomsten na legalisatie in Colorado wilden ze wel eens weten wat legale wiet voor de Nederlandse schatkist zou opleveren. Na een conservatieve berekening – tja, het blijven zakenmensen – kwamen ze uit op een bedrag van 405 miljoen per jaar. Nu waren er al eerder schattingen gemaakt over de mogelijke inkomsten uit wiet, die variëren van 433 miljoen euro (ministerie van Financiën in 2010) tot 850 miljoen van onderzoeker Martijn Boermans. Wat het werkelijke bedrag zal zijn, daar komen we pas na legalisatie achter maar dat het om veel geld gaat is wel duidelijk. En dan hebben we het nog niet eens over de besparingen die legale wiet op zal leveren.

3 Cannabis kan het wereld hongerprobleem en CO2 vraagstuk in één klap oplossen

shutterstock_263458703

Met hennepzaden hoeft niemand op aarde meer honger te lijden. Foto: Teri Virbickis, Shutterstock.com

Het hongerprobleem én het CO2 vraagstuk? Nu maken jullie toch zeker wel een 1 april grap? Nee hoor. Cannabis, of liever gezegd hennep, is namelijk een plant die razendsnel groeit, overal ter wereld kan groeien en daarbij weinig water en geen pesticiden nodig heeft. De hennepplanten produceren enorm veel zaden en die zijn ontzettend voedingsrijk. Wanneer we maar genoeg hennepplanten laten groeien, laten we zeggen overal ter wereld, neemt het gewas in no time zoveel CO2 op dat de lucht weer schoon wordt, terwijl de zaden gebruikt kunnen worden om slecht onvolwaardig eten voedingsrijk en volwaardig te maken. Het wereldvoedselprobleem is namelijk geen probleem van te weinig voedsel, maar te weinig voedingswaarde. Door voedsel te verrijken met hennepzaadmeel, wordt het volwaardig, en dat is echt geen grap.

 

(advertenties)