(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Maak je op voor een heerlijk high recept want we maken cannabis blondies met citroen en caramel. En mocht je je afvragen wat blondies zijn, dat zijn de lichter gekleurde tegenhangers van brownies. Ze zijn erg lekker en helemaal als je ze met wietboter maakt in plaats van roomboter. Prettig weekend alvast!

Blondies zijn de heerlijke lichter gekleurde tegenhangers van brownies, en gaan dan ook net zo goed samen met wietboter. Net als brownies zijn ze lekker stevig aan de buitenkant maar zacht en kleverig aan de binnenkant. Ze worden echter niet gemaakt van witte chocolade zoals je misschien zou denken maar krijgen hun zachte kern door de mix van boter en lichtbruine suiker.

In dit recept vervangen we de boter uiteraard met wietboter om een heerlijke edible te maken. Alles bij elkaar duurt het ongeveer een uur om ze te maken, mits je al wietboter in huis hebt. Zo niet, dan kun je wietboter als volgt maken.

LEES OOK: Gemakkelijk wietboter maken in de POT by NOIDS

Ingrediënten

Voor de caramel:

 • 50 gram kristalsuiker
 • 45 milliliter slagroom
 • 15 gram ongezouten roomboter
 • 1 halve theelepel Maldon grove zeezout

Voor de blondies:

 • 140 gram bloem
 • 1 theelepel Maldon grove zeezout
 • Een halve theelepel bakpoeder
 • 60 gram gesmolten ongezouten roomboter
 • 60 gram gesmolten wietboter
 • 200 gram lichtbruine suiker
 • 2 grote eieren
 • Een theelepel fijne citroenrasp

Bereiding

Voor dit recept maak je eerst de caramel. Neem hiervoor een kleine steelpan en breng de 50 gram kristalsuiker en een eetlepel water aan de kook. Kook het al roerende op een zacht vuurtje voor ongeveer 5 minuten tot de suiker carameliseert, en een mooie bruine kleur krijgt. Neem de pan vervolgens van het vuur en roer er meteen de slagroom, de 15 gram ongezouten roomboter en een snufje Maldon zeezout doorheen. Laat de caramel daarna afkoelen tot kamertemperatuur, terwijl je met de blondies aan de slag gaat.

Voor de caramel: laat de suiker en een eetlepel water carameliseren en roer er de room en een snufje zout doorheen. Foto: Greoss, Shutterstock

Om de blondies te maken verwarm je alvast de oven voor op 200 graden. Neem dan een ovenschaal en vet die in met wat boter, of bekleed de ovenschaal met een vel bakpapier.

Mix de bloem, het zeezout en de bakpoeder in een kom door elkaar. Neem een wat grotere kom en mix de boter, de wietboter en de lichtbruine suiker door elkaar. Mix daar vervolgens de eieren en de citroenrasp doorheen, en roer er als laatste de bloem door tot een glad beslag.

Vul vervolgens je ingevette ovenschaal met het beslag, en druip daar de caramel overheen. Met een satéstokje kun je de caramel in een mooi patroon roeren. Bak de blondies 25 tot 30 minuten op 200 graden tot de bovenkant mooi goudbruin geworden is. Als je er een satéprikker in prikt moet die er mooi droog uitkomen, met misschien wat vochtige kruimels eraan.

Laat de blondies vervolgens afkoelen en snijd ze in 16 gelijke porties. Neem eerst een halve portie om de sterkte te controleren want dat is afhankelijk van de wietboter. Op basis van het recept voor wietboter zoals in de link hierboven, en bij gebruik van cannabis met een gemiddeld THC percentage van 15%, zou iedere portie ongeveer 30 milligram THC moeten bevatten.

Eet smakelijk! Foto: Roxana Gonzalez, Shutterstock

[Openingsfoto: CHARNUSHEVICH TATSIANA, Shutterstock]
(advertentie)