(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Echte kunst is wat ons betreft nog steeds voorbehouden aan menselijke kunstenaars maar kunstmatige intelligentie kan er tegenwoordig ook wat van. Kunstmatige intelligentieprogramma’s zoals DALL-E en Midjourney maken van tekstopdrachten levensechte kunstwerken. En daar maken stoners dus ook gretig gebruik van. 

De plaatjes die kunstmatige intelligentieprogramma’s produceren kunnen werkelijk prachtig zijn, en de mogelijkheden zijn eindeloos. Als gebruiker kun je zo’n beetje alles laten genereren wat je maar kunt bedenken, zolang je het maar in een tekstregel kunt omschrijven. Geavanceerde programma’s zoals Midjourney en Dall E 2 doen dat zelfs in de stijl van je favoriete kunstenaar als je wil. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vaas met wiettoppen in de stijl van van Gogh? Of een wietpaddenstoel die we in de stijl van Salvador Dali genereerden?

De volgende kunstwerken zijn dan ook allemaal door AI gegenereerd. Zie je toch liever cannabis kunstwerken die door echte mensen gemaakt zijn, dan kunnen we je deze, deze, en deze link aanraden.

Een schattig cannabiswezen… (door: Midjourney)

Heb je ooit zulke mooie wietplanten gezien? (door: Midjourney)

Alsof van Gogh het zelf heeft geschilderd. (door: Dall-E 2)

Nog een mooie top in de stijl van van Gogh. (door: Dall-E 2)

Marihuana Magdalena? (door: Midjourney)

Deze vrolijke wietvideo maakte Ano Niemand met de volgende tekst: extreme happy mechanical white and black glossy robot, smoking a joint in a cannabis field

Een alien wietkwekerij…

Cannabis Jezus aan het chillen?

Zelf ook wietkunst maken met AI?

Als je zelf ook met AI kunstprogramma’s wil experimenteren dan kan dat. Er zijn diverse programma’s beschikbaar. Op Craiyon.com vind je een simpel programma waarmee je meteen aan de slag kunt. Craiyon is echter vrij eenvoudig, en gebaseerd op Dall-E mini. Dall-E 2 is een veel geavanceerder programma dat je ook gratis kunt gebruiken. Je krijgt 50 credits als je je aanmeldt, en daarna 15 credits per maand. We maakten er het kunstwerk van mee van een koe die een wietplant eet. Met het programma Midjourney maakten we alle andere afbeeldingen hieronder.

Tekst input: photorealistic painting of a cow eating cannabis flowers (door: Dall-E 2)

Wietpaddenstoel in de stijl van Salvador Dali (door: Midjourney)

Een wietrokende dwerg (door: Midjourney)

Een variatie op de wietrokende dwerg, nu met een joint in zijn neus… (door: Midjourney)

Twee blije wietkabouters… (door: Midjourney)

Kijk, een levensechte cannabiskikker! (door: Midjourney)

(advertentie)