(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ook zo’n behoefte aan verkoeling? Deze cannabis-ijsco’s smaken heerlijk, verkoelen en brengen je ook nog eens op de juiste hoogte. In dit artikel neemt cannabis growshop Plantarium je mee in de wereld van de edibles, oftewel CannaNiceCreams met cannabis. Romig, koud, pychoactief effectief en perfect voor deze warme dagen!

Hallo en welkom bij Koken met Plantarium. Omdat het nog steeds zomer is, delen we het recept voor CannaNiceCream. Een romig, ijsachtig en smaakvol verkoelend gerecht met cannabis.

Expertisecentrum medicinale cannabis

Naast onze kennis op het gebied van de cannabiskweek en het gebruik van wiet, zijn we namelijk ook een expertisecentrum voor medicinale cannabis. We begeleiden onze klanten in alle facetten van medicinale cannabis, vanuit een grote wetenschappelijke database. Denk dan aan het gebruik bij een bepaald ziektebeeld, de dosering, de consumptiewijze etc.

Zo zien we dat het eten van cannabis ook vaker de voorkeur heeft van medicinale gebruikers. En dat is ook logisch, want het is natuurlijk gezonder dan roken, en je behoudt veel meer terpenen (aromatische stoffen) en cannabinoïden. Daarbij is het effect minder direct, het duurt tussen de 30-60 minuten na consumptie voordat je wat merkt. Bij het eten van een edible komt het effect (de high/stone) langzamer op gang en houdt het langer aan.

Bij het decarboxyleren verandert het niet-psychoactieve THCa door middel van verhitting in wel psychoactief THC.

Decarboxyleren

Houdt wel de dosering goed in de gaten bij het maken van een edible! Je kunt namelijk gemakkelijk zeer stoned worden van edibles. Zeker omdat het langer duurt voor je het effect merkt en er ondertussen nog maar wat meer van eet.

Om cannabis effectief te maken voor consumptie via de maag, moet je het gedurende een half uur tussen de 100 en de 115 graden verwarmen. Laat het echter niet boven de 120 graden komen want dan gaan er werkzame stoffen verloren. Dat verwarmen noemen we decarbolyxeren in dient om de THC in je cannabis te activeren.

Een snelle uitleg; in een afgebloeide cannabis-top zit een minimale hoeveelheid THC. Stel nou dat je een verse bloemtop opeet, merk je er waarschijnlijk zeer weinig van. In de top zit namelijk de voorloper van THC: het niet psychoactieve THCa. Aan het THC-molecuul zit een zuur (de a staat voor acid) gebonden, en door te verwarmen maakt het zuur zich los van de THC. Daarnaast dient THC zich te binden aan een verzadigd of dierlijk vet om door het lichaam effectief opgenomen te worden. Cannabis in de thee heeft niet zo heel veel zin als je cannabinoïden tot je wil nemen maar wel als je er wat melk bijdoet, een verzadigd vet.

CannaNiceCream

Bereidingstijd: anderhalf uur, verdeeld over twee dagen.

Vers gemaakte CannaNiceCream met een organische Chocolate Mint OG!

Onderstaand recept is afgestemd op twee personen. Uiteraard kun je de ingrediënten verdubbelen 4, of vermenigvuldigen voor nog meer personen. Daarnaast is de sterkte van het gerecht afhankelijk van het aantal grammen, maar ook van de kwaliteit van de cannabis. Een binnen gekweekte Bubba Kush onder een high-end LED geeft een flink krachtiger effect dan een gemiddelde buitenwiet.

Overdrijf de dosering niet. Beter is het om twee porties te nemen dan na één al niet meer te weten hoe je heet. Wij rekenen meestal een ¼ gram cannabis per persoon. Verder kun je het recept natuurlijk uitbreiden naar smaak, met bijvoorbeeld vanille, karamel, cacao. Deel een foto van jouw eigen CannaNiceCream via Instagram en tag ons daarin, vinden we leuk 😉

Ingrediënten:

  • 0,25 gram cannabis (0,5 gram wanneer je een hogere tolerantiegrens hebt voor cannabis)
  • 2 bananen
  • 500 ml kokosmelk (de dunne variant)
  • 1 handje walnoten
  • 50 gram pure chocola (naar smaak of wens)

Bereiding: Pel de bananen en snij ze in plakjes. Neem een bakje en leg de gesneden plakjes hierin, in de vriezer. Het pellen en snijden doe je bewust vooraf. Het is niet te doen om bevroren bananen te pellen en te snijden. De bananen blijven een nacht in de vriezer.
Neem de cannabis en een snijplank. Snij de cannabis wat fijner of gebruik een grinder. Zorg ervoor dat het niet té fijn is, je wil het plantmateriaal dadelijk ook nog kunnen zeven.

Nu ga je de kokosmelk met de cannabis infusen (de werkzame stoffen erin laten oplossen, red.). Pak een kookpan en breng de 500 milliliter kokosmelk aan de kook. Als het kookpunt is bereikt, draai je het gas terug tot het laagste standje en voeg je de cannabis toe. Goed roeren en drie kwartier laten doorsudderen op het laagste vuur. Blijf regelmatig roeren en hou de deksel op de pan. Haal na drie kwartier de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen.

Je merkt waarschijnlijk dat ongeveer de helft van de melk is verdampt. Neem een stalen zeef en giet de substantie over in een andere schaal/bak/pan, zodat het plantmateriaal uit de kokosmelk gezeefd wordt. Zet vervolgens de schaal een nacht in de koelkast. Je hebt nu een met THC geactiveerde kokosmelk gemaakt!

De volgende dag ga je óf met een keukenmachine óf met een staafmixer aan de gang. Neem het bakje bevroren bananen en stop deze in de keukenmachine of maal ze met een staafmixer fijner in een grote schaal. Je wil de bananen goed mixen en een romig schepijs-achtige substantie overhouden. Pak de THC-kokosmelk erbij en voeg die vervolgens rustig toe aan de gepureerde bananen. Blijf rustig mixen terwijl je het toevoegt, zodat je een glad en romig beslag overhoud.

Hak of plet de walnoten fijn, maar niet zo klein dat je ze niet meer kunt proeven. Ze voegen ze een lekkere crunch toe aan je CannaNiceCream. Hetzelfde geldt voor de chocolade. Maak deze wat kleiner, maar behoud een lekkere bite. Uiteraard kun je zoveel chocolade gebruiken als je zelf wenst! De walnoten en de chocolade mogen toegevoegd worden aan het mengsel. Roer ze er met een lepel doorheen, niet met de staafmixer want dan pureer je alles weer.

Time to medicate! Even mooi opmaken met wat chocolade en/of walnoten om direct te consumeren. Kun je dat niet, bewaar je CannaNiceCream dan gerust voor later, in de vriezer.

(advertenties)