(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Als je jezelf als een cannabis-connaisseur beschouwd, heb je het maar moeilijk in de lage landen. Coffeeshopwiet is vaak te vroeg geoogst, meestal niet gecured en erg prijzig bovendien. Concentraten zijn bijna niet te krijgen, maar een zelf gezeefde portie kief in je verdamper, daar kan geen concentraat tegenop!

Als liefhebber van exclusieve wiet die barst van de terpenen, kijk je toch met jaloerse ogen naar landen waar geconcentreerde cannabisproducten op professionele en legale wijze gemaakt kunnen worden. Trichomen die met in schone en gecontroleerde laboratoriums met CO2 worden geëxtraheerd maken je in één haal superhigh en smaken alsof er een groen wietengeltje over je smaakpapillen aait. Maar weet je, je hoeft helemaal niet jaloers te zijn want een beetje kief kun je gemakkelijk zelf zeven, bevat totaal geen oplosmiddelen en wanneer je het in je verdamper rookt kan daar geen concentraat tegenop!

20160423_113650 (Custom)

Heerlijke kief

Kief is ook een vorm van concentraat, alleen bevat kief nog wel wat plantmateriaal. Het is dus niet zo puur als een stukje shatter of met CO2 geëxtraheerde hasj. Maar kief bevat in principe wel meer terpenen (smaakstoffen) dan zo’n concentraat. Dat komt omdat er bij het maken van kief geen oplosmiddel verdampt hoeft te worden, de trichomen blijven heel, en er gaat dus niets aan smaak verloren. Het laatste beetje plantmateriaal dat in kief zit, is geen probleem wanneer je het in een verdamper gebruikt, die verdampt namelijk toch alleen maar de hars. Kief verdampen is daardoor de meest natuurlijke manier van dabben, en een stuk smakelijker bovendien.

DSC_0336 (Custom)

Wanneer je kief maakt, kun je dat supervoorzichtig doen om een zo puur mogelijk concentraat te krijgen. Je houdt dan niet veel over, maar als je het goed doet kun je kief maken die zo puur is, dat het net als CO2 concentraat smelt op een dab rig. Maar wanneer je kief maakt om te gaan verdampen hoef je je niet zo’n zorgen te maken over een beetje plantmateriaal. Je verdamper filtert dat er tijdens het dampen toch wel uit. Kief dampen smaakt natuurlijker en zelfs lekkerder dan cannabisconcentraat in een dab rig. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over vervuiling, er is immers geen oplosmiddel bij aan te pas gekomen.

  • Sublieme smaak
  • Makkelijk te maken
  • Veilig en schoon, geen oplosmiddelen
  • Heerlijke high
  • Mild voor je longen

Zelf kief maken

Van tijd tot tijd kun je een kleine hoeveelheid kief uit een grinder met zeef halen, maar als je de smaak eenmaal te pakken hebt, is dat niet meer voldoende. Een zeefbox zoals deze is dan een betere uitkomst. Hij heeft een vrij grove zeef, maar zoals eerder gezegd, dat geeft niet wanneer je de kief in je verdamper gaat gebruiken. Maal een paar grammetjes wiet in een grinder en vul hiermee de zeefbox. Voor het beste resultaat leg je de hele zeefbox met inhoud vervolgens een uurtje of twee in de vriezer. Hierna is het een kwestie van schudden zodat de trichomen loslaten en zich onderin de zeefbox verzamelen. Deze kief bevat dan nog redelijk wat plantmateriaal, maar dat is juist perfect voor ons doel, namelijk om verdampt te worden. De wiet die je overhoudt kun je gebruiken om mee te koken of ook nog gewoon verdampen.

DSC_0344 (Custom)

Kief dampen

Het plantmateriaal houdt de kief een beetje los en luchtig, zodat je het goed kunt verdampen. Druk de kief daarom niet plat, maar schep een beetje op met een mespuntje of iets dergelijks, en laat het losjes in je verdamper vallen. Je kunt je kief ook op wat wiet strooien als je bang bent dat het door het gaasje heen valt. Een goed gebruikt en al een beetje ‘vies’ gaasje dat enigszins is dichtgeslibd helpt ook om te voorkomen dat de kief door het gaasje heen valt. Zet je verdamper van te voren aan op de hoogste stand zodat je meteen goed verdampt. Wanneer je dit zo doet, krijg je een heerlijke damp en een mooie dikke wolk. De eerste zijn halen het allerlekkerste, en subliem van smaak. De damp die je binnenkrijgt is niet zo dik als wanneer je concentraat dabt, maar toch erg geconcentreerd en smakelijker dan menig BHO hasj, zeker wanneer je kief van een mooi wietsoortje afkomstig is.

DSC_0347 (Custom)

Damp ze!

(advertenties)