(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Kief is de meest simpele en onbewerkte vorm van cannabisconcentraat. Waarschijnlijk is het ook de oudste vorm van cannabisconcentraat, maar dat maakt het er zeker niet minder op. Als je zorgvuldig te werk gaat kan kief zo puur zijn dat je het zelfs kunt dabben. Deze zeefbox is ideaal voor de kleine hasjmaker.

Kief is in feite niets anders dan een verzameling van trichomen die door middel van een zeef van wiettoppen gescheiden zijn. Wat zijn trichomen dan, vraag je je af? Wel dat zijn de vele miniscule glinsterende harsdruppeltjes die op je wiet gegroeid zijn. In deze trichomen bevindt zich alles wat cannabis zo lekker maakt zoals THC, CBD en alle andere cannabinoïden en smaakstoffen. De rest van een wiettop is in principe gewoon plantmateriaal. Kief is dus eigenlijk al het goede van wiet minus het onbruikbare.

dabbarekief

Close-up van de meest pure kief die je zo in je dab-rig kan dabben. Er zijn maar weinig concentraten die hier nog tegenop kunnen

Kief maken in de zeefbox

De zeefbox biedt je een simpele en betaalbare, maar effectieve methode om kief te verzamelen. Het is een bewezen en beproefde methode die men al decennia- zo niet eeuwenlang, in landen als Marokko en Afghanistan gebruikt om hasj te maken. De zeefbox van Zamnesia bestaat uit drie houten delen die met magneetjes op hun plaats gehouden worden. Het middelste deel bevat een fijnmazige metalen zeef die speciaal gemaakt is om alleen trichomen, en niets dan trichomen door te laten. Door voorzichtig te werken en met een bankpasje cannabis over de zeef heen en weer te vegen, krijg je het beste resultaat. De trichomen vallen dan door de zeef en worden opgevangen op een glazen plaat in het onderste gedeelte van de zeefbox.

zeefbox

 

kiefzeven

Als je jezelf beschouwt als een concentraat-connaisseur, dan kan je de zaak naar een hoger niveau tillen met Bubble Hash. Bubble Hash is het resultaat van het verzamelen van kief met een vrij ingewikkelde techniek, maar de verzamelde kief is van de best mogelijke kwaliteit. Wanneer deze hasj wordt geperst en verwarmd, zijn er maar weinig concentraten die het kunnen evenaren.

Kief gebruiken

De mogelijkheden van een goede portie kief zijn eindeloos. Ten eerste kun je het natuurlijk gewoon roken in een pijp, joint, bong of in sommige verdampers. Wanneer het heel puur is kun je het zelfs dabben in een zogenaamde dab-rig, maar als je kief na het zeven nog niet zó puur is, kun je er ook snel Rosin hasj van maken zodat je het wel kunt dabben. Beschik je over wat goede hasjolie dan kun je met kief ook zogenaamde moon rocks maken, oftewel cannabis-kaviaar. Natuurlijk kun je het ook nog tot een fijn blokje hasj persen zoals traditioneel het gebruik is met kief.

kief

Rook ze!

Zeefbox

Deze driedelige zeefbox met een metalen gaasje stelt je in staat om de kristallen op de bodem te verzamelen, waar een uitneembaar bruin glazen plaatje op ligt. Zowel het bovenste als het onderste deel kan magnetisch gesloten worden, zodat het doosje goed dicht blijft. De afmetingen zijn 14 x 9 x 6,5 centimeter en de zeefbox kost maar 16,75 euro op Zamnesia.nl

(advertenties)