(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De wortels van hennepplanten zijn letterlijk een verborgen schat die door de eeuwen heen werden gebruikt voor pijnstillende en helende zalven bij gewrichtspijn en huidaandoeningen. Hennepwortelbalsem is echter in de vergetelheid geraakt maar door een klein familiebedrijf herontdekt. De zalf blijkt in het bijzonder goed te zijn voor tatoeages.

Aan de voet van het Sierra Nevada gebergte in de Verenigde Staten bevind zich een klein familiebedrijf dat zich specialiseert in het maken van zalf en balsem van de wortels van hennepplanten. De productlijn van Hemp-Eaze bestaat uit een serie van biologische huidlotions en -zalven die positieve resultaten hebben boeken bij medische aandoeningen als artritis, psoriasis, eczeem en fybromyalgie. Eén van hun balsems is speciaal ontwikkeld voor tatoeages.

De Hennep Wortel Tattoo Balsem zorgt voor levendige kleuren en een mooie glans bij oude tatoeages, en verlicht pijn en jeuk bij het helingsproces van verse tattoos. De balsem bevat overigens niet alleen hennepwortels, maar is een uitgekiende mix van natuurlijke kruiden en plantenextracten zoals lavendel, smeerwortel, lobelia, hysop, sage en meer. Verder is de balsem gemaakt op basis van bijenwas vanwege de antibacteriële werking.

tattoobalmTatoeage onderhoud met Hemp-EaZe

Wanneer je een tattoo laat zetten zul je van je tatoeëerder altijd instructies krijgen voor de juiste nabehandeling. Deze instructies moet je altijd opvolgen, dus laat de tatoeage zo lang als je tatoeëerder aangeeft bedekt. Meestal is dat overigens maar een paar uur. Een verse tattoo is een open wond en wanneer je die aan de lucht blootstelt kunnen er soms infecties ontstaan. Smeer je verse tatoeage daarom royaal in met de tattoo-hennepwortelbalsem.

Wanneer de bandage van je verse tattoo eraf mag zou je hem voorzichtig moeten wassen met een milde antibacteriële zeep en warm water. Dit wast je tattoo schoon van vet, bloed en andere resten op de huid. Gebruik geen washandjes en dergelijke omdat zij de huid kunnen irriteren. Na de wasbeurt smeer je met Hennep Wortel Tattoo Balsem om de tatoeage te beschermen.

De natuurlijke textuur van de hennepwortelbalsem geeft je tatoeage een antibacteriële en waterafstotende laag die de huid beschermt, maar toch gemakkelijk af te wassen is met een antibacteriële zeep. Gebruik de hennepwortelbalsem 3 keer per dag en wanneer je irritaties voelt. Ga niet met je nieuwe tattoo onder water, een snelle douchebeurt zal je tattoo niet beschadigen maar een bad doet dat wel.

Nieuwe tattoo’s krijgen eigenlijk altijd wel wat korsten, dit is normaal en je moet er niet aan pulken. Ze kunnen jeuken en een tijdje pijnlijk aanvoelen maar het hele genezingsproces duurt meestal maar een week of twee. Veel gebruikers van hennepwortelbalsem zeggen dat ze erdoor minder last hebben gehad van jeukende korsten en een geïrriteerde huid en dat het genezingsproces met een week verkort werd.

Mocht er iets aan je tattoo blijven plakken zoals een pleister of kleding, trek het er dan niet af want dat zou je tattoo kunnen beschadigen. In plaats daarvan kun je het losweken met lauw water. Blijf tijdens het helingsproces ook uit zonlicht en ga zeker niet zonnebaden. Heb je echter een tattoo die door zonlicht vager is geworden, dan kun je de kleuren weer levendiger krijgen met de hennepwortelzalf van Hemp EaZe.

Hemp EaZe hennepwortelbalsem is te koop op Apollyon.nl en kost 14,95 euro voor een potje van 29,5 ml, of 4,95 voor een potje van 7,4 ml voor als je het eerst eens wil proberen.

[Openingsfoto: Sergei Aleshin, Shutterstock.com]
(advertenties)