(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

California Lightworks is een van de leidende bedrijven in de Amerikaanse LED industrie. Het bedrijf timmert al sinds 2008 aan de weg met hun volledig in Amerika geproduceerde LED kweeklampen en combineren LED kweeklicht als enige producent met speciale UVB lampen voor extra harsproductie in de bloeifase.

De LED kweeklampen van California Lightworks zijn niet de allerminste. High Times schreef testte de SolarStorm 440 en maten een maximale PAR output van 381,68 micromol per vierkante meter per seconde voor de 320 Watt verbruikende LED. High Times prees de lamp als een ideale high-end LED aanvulling voor grote legale kweekoperaties. Toch zijn de LEDs speciaal door California Lightworks ontwikkeld om de concurrentie aan te gaan met de welbekende HPS en HID kweeklampen. De krachtige 5 Watt LED’s zijn allemaal van Amerikaanse makelij en worden grondig getest in de cannabisindustrie.

california-lightworks-solarstorm-880-led-kweeklamp (1)

UVB-bulbs

California Lightworks is de enige LED-producent die LED combineert met UVB licht. UVB licht verhoogd namelijk aantoonbaar de harsproductie bij wietplanten. De hars en met name THC beschermt de zaaddragende cannabistoppen in de natuur namelijk tegen dit UVB licht. Omdat LED zelf op dit moment nog niet in staat is om een goede UVB straling te produceren zijn de SolarStorm LED kweeklampen voorzien van twee of vier T8-UVB balken. Met een schakelaar op de unit schakel je de UVB bulbs alleen tijdens de laatste weken van de bloei in.

sst4

sst3

Groei- en bloei

Zoals wel meer LED kweeklampen beschikken de SolarStorm LED-kweeklampen over een apart in te schakelen spectrum voor de groeifase en voor de bloeifase. En als aanvulling hierop hebben de lampen dus ook nog eens het UVB licht voor de allerlaatste fase in een kweekcyclus. Hierdoor kan een aanzienlijk besparing worden gerealiseerd tijdens de groei. Met alleen de groeischakelaar ingeschakeld verbruiken de SolarStorm lampen aanzienlijk minder stroom.

Ook in Nederland

De SolarStorm kweeklampen zijn sinds kort ook in Nederland te verkrijgen via de website LED-groeilamp.nl. Zodoende zullen we binnenkort ook een kweek met deze Amerikaanse LED’s gaan volgen hier op RollingStoned en wel met de SolarStorm 880, het topmodel van de fabrikant. We zijn benieuwd!

(advertentie)