(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De Rosin Tech is behoorlijk populair aan het worden en heeft op internet al een grote groep fans gekregen. Logisch, want met de techniek maak je in een paar minuten tijd een kleine hoeveelheid extract om te dabben van een paar topjes wiet. Maar wist je dat je de Rosin Tech ook kunt gebruiken om je hasj dab-baar te maken? 

Rosin

Rosin is een extract dat gemaakt is met behulp van een stijltang. Je weet wel, dat ding dat je vriendin jaren geleden kocht om haar haar mee te stijlen. Als je echter niet het geluk hebt dat je over een vriendin of moeder met een stijltang beschikt, ren dan gewoon even naar de Kruidvat want voor ongeveer 20 euro verkopen ze de concentraten-apparaten daar. Het mooie aan de techniek is dat het meteen resultaat geeft en dat je er geen oplosmiddelen zoals butaangas of alcohol bij nodig hebt. Het extract is dus helemaal schoon, het proces is ongevaarlijk en je kunt meteen dabben.

De standaard Rosin techniek gaat als volgt en vergt een beetje oefening. Je gebruikt voor het beste resultaat steeds een klein topje wiet tegelijk, zeg maar een kwart gram. Het werkt het beste met sterke wiet en compacte toppen. Knip van een rol bakpapier (bij voorkeur ongebleekt) een stuk af van ongeveer 10 bij 10 centimeter en vouw dat doormidden. Doe daar een klein topje wiet tussen en pers dat een paar seconden stevig (=vrij hard maar niet zo hard dat de stijltang breekt) in de hete stijltang. Door de hitte en de druk perst de olie uit het topje en vormt het kleine druppels concentraat op het bakpapier. Schuif het topje naar een schoon stuk van je bakpapier en doe een tweede persing.

Als je uitgeperst bent verzamel je alle olie met een dabber (titanium staafje) bij elkaar en kun je meteen los op je nail of in je dab-pen. Dit is de standaard manier en vergt best een beetje oefening en wellicht ook wat wiet voor je het goed onder de knie hebt. Maar je kunt de techniek dus ook heel goed inzetten om van je gewone maroc of zelfgemaakte hasj concentraat te maken, en daar zijn de oogsten een stuk beter mee!

Hasj persen

Buitenlandse hasj kun je soms heel goedkoop op de kop tikken en anders maak je gemakkelijk zelf wat hasj van een mooie buitenplant. Wat hasj van de schaar na het knippen kun je er ook goed voor gebruiken. Het vormt de perfecte grondstof voor wat heerlijke dab-bare Rosin. Het extract dat je hiermee krijgt heeft een heerlijke hasjsmaak, is donker van kleur en maakt je zo stoned als een garnaal. Een hele goede upgrade van je hasj dus!

De Rosin Tech werkt met hasj op bijna dezelfde manier als met wiet, je hebt er alleen een stukje filterdoek bij nodig, maar een stukje vitragestof werkt ook prima. Het voornaamste verschil is dat je opbrengst veel groter is en je dus al na een keer persen een paar lekkere dabs hebt!

(advertenties)