(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Onderweg genieten van een lekker kopje wietthee of koffie of chocolademelk, whatever. Stel je eens voor hoe gemakkelijk dat wordt wanneer je er alleen een schepje zelf meegenomen wietsuiker aan toe hoeft te voegen! Moet je alleen wel wietsuiker hebben natuurlijk, je maakt het zo:

Wanneer je normaal gesproken een kopje wietthee of koffie wil maken, zul je eerst wietmelk (of boter) moeten maken en dat in je thee of koffie verwerken. Maar ja, een fles wietmelk neem je niet even in je binnenzak mee naar de Starbucks of bedrijfskantine en wanneer je een klont boter door je koffie staat te roeren staan je collega’s je ook erg raar aan te kijken. Wietsuiker biedt dan uitkomst, stop een paar zakjes ervan in je binnenzak en maak van ieder warm drankje een stoned feest. Je kunt de wietsuiker natuurlijk ook gebruiken om andere snelle en minder snelle stonede gerechten mee te maken zoals spacecake of gewoon een bakje aardbeien met wietsuiker als dessert.

wiettheeWietsuiker maken

Wietsuiker maak je met cannabistinctuur, dus dat zul je eerst een keer moeten maken, maar dat is gelukkig ook zo simpel als wat. In het kort maak je de cannabistictuur door wiet even te decarboxyleren in de oven, en het dat in consumptiealcohol te drenken om de werkzame stoffen op te laten lossen. De volledige werkwijze zie je in deze video.

Wanneer je eenmaal cannabistinctuur hebt, kun je aan de slag voor de wietsuiker. Het recept is supersimpel dus ga maar vast even naar de buren voor een kopje suiker.

  • Doe de suiker (1 kopje) in een beslagkom of iets dergelijks en voeg er een eetlepel cannabistinctuur aan toe. meng het met een lepel goed door elkaar zodat alle suiker ermee bedekt is.
  • Neem een ovenschaal of bakplaat en bekleed die met een vel bakpapier. Spreid de suiker hierop gelijkmatig uit.
  • Plaats de bakplaat of ovenschaal nu in de oven en bak het 30 minuten op 90 graden om de alcohol te laten verdampen.
  • Neem het uit de oven en laat het even afkoelen. De suiker zal aan elkaar geklonterd zijn, dat is prima.
  • Druk de suiker met de achterkant van een lepel door een grove keukenzeef om het weer los te maken. Nu ben je klaar, simpel toch!

Je kunt de wietsuiker in een tupperware bakje of een speciaal stoned suikerpotje bewaren tot je er zin in hebt. Lege wietzakjes zijn ideaal om kleine porties mee te nemen voor onderweg.

Geniet!

(advertenties)