(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Net als cannabisolie, is cannabistinctuur een goed te doseren medicijn dat patiënten gemakkelijk onder hun tong kunnen druppelen. Je kunt de wiet van tevoren decarboxyleren zoals in het filmpje, maar indien je niet stoned wil, kan of mag worden, kun je deze stap ook overslaan.

Decarboxyleren is het verhitten van wiet om het te activeren. Bij het roken of verdampen gebeurd dit door de hitte van de verdamper of de gloeiende kop van een joint. THCa staat voor THC acid of zuur, en wordt door de warmte omgezet in het psychoactieve THC. Door wel of niet te decarboxyleren kun je er dus zelf voor kiezen om een tinctuur te maken waar je wel, of niet high van wordt.

Het decarboxyleren zorgt er ook voor dat een aantal vluchtige stoffen zoals terpenen (geur en smaakstoffen) verdampen en verloren gaan. De terpenen spelen ook een belangrijke rol in dit complexe ‘whole plant medicine’ en hebben een wisselwerking met de andere cannabinoïden.

Cannabistinctuur: koude bereiding

Je hebt nodig:

  • Consumptiealcohol (94% alcohol of meer, verkrijgbaar in België of op internet, eventueel kun je ook wodka of rum gebruiken, maar omdat deze minder sterk is zal het oplossen van de werkzame stoffen hierin langer duren)
  • Droge cannabis
  • Een afsluitbaar glazen potje

Het productieproces van deze koude cannabistinctuur is eigenlijk heel simpel: stop de cannabis en de alcohol eerst in de vriezer. Wanneer het bevroren is, maal je de cannabis met een grinder of iets dergelijks fijn, maar niet tot poeder en stopt het in het glazen potje. Nu giet je daar de ijskoude alcohol bij zodat de alcohol de wiet helemaal bedekt. Sluit het potje af en schud de hele boel flink door elkaar en zet het terug in de vriezer. Schud het dagelijks goed door en laat het minimaal 12 uur in de vriezer staan, maar liever veel en veel langer. Zeker wanneer je alcohol met een lager promillage gebruikt zoals wodka of rum heeft het veel meer tijd nodig. Je kunt het op deze manier zelfs maanden laten trekken, maar je kunt je tinctuur natuurlijk best alvast wat eerder gebruiken 😉

(advertenties)